PSD Neamț își consolidează echipa pentru alegerile din acest an. Nume importante, noi achiziții și strategii electorale (FOTO/VIDEO)

După ședința Biroului Permanent al PSD Neamț, astăzi, 22 ianuarie, la sediul organizației județene a social-democraților nemțeni a avut loc o conferință de presă.

Daniel Vasilică Harpa, președintele PSD Neamț, alături de purtătorul de cuvânt al organizației, Adrian Bourceanu, a prezentat ultimele decizii luate în Biroul Permanent, cu efecte importante asupra mutărilor pe scena politică în plin an electoral.

O decizie notabilă este stabilirea candidatului PSD la primăria municipiului Roman în persoana lui Lucian Micu, cel care va prelua și conducerea interimară a organizației. Selectarea candidatului s-a bazat în special pe rezultatele unui sondaj CURS comandat de social-democrați care îl clasează pe Lucian Micu la 40% în preferința electoratului, cu câteva procente peste primarul liberal în funcție. În Consiliul Local Roman, PSD se bucură de o simpatie de 32% în rândul romașcanilor, tot peste PNL.

Încă incert este candidatul de la primăria Piatra-Neamț. Pentru această candidatură „concurează” Dragoș Chitic, fost primar de Piatra-Neamț și vicepreședinte al CJ Neamț, și Adrian Niță, prefectul în funcție al județului Neamț și președintele interimar al organizației PSD Piatra-Neamț.

Decizia finală în privința candidatului pentru primăria Piatra-Neamț va fi luată de PSD după alegerile europarlamentare, decizie care se va baza pe noi sondaje. De menționat este faptul că Dragoș Chitic s-a alăturat organizației PSD Neamț ca simpatizant până la adeziunea definitivă și îl va sprijini pe Adrian Niță în coordonarea organizației social-democraților din municipiul reședință de județ. Conform sondajului CURS, la ora actuală Dragoș Chitic ar fi pe același loc cu Andrei Carabelea, la 34% preferință în rândul alegătorilor.

Carmen Nastasă rămâne candidatul PSD Neamț la europarlamentare.

S-au mai stabilit candidații pentru primăria Bicaz-Chei și primăria Bicazu Ardelean. Printre noile achiziții ale PSD Neamț, în calitate de membri sau simpatizanți, se mai numără consilieri județeni, consilieri locali, primari, viceprimarul de Piatra-Neamț, Alin Lehăduș, directorul Troleibuzul Cristian Sauciuc și alții.

 „În perioada următoare vor veni mult mai mulți politicieni, chiar din alte zone politice. Eu și colegii mei ne dorim să formăm o echipă puternică în cadrul organizației județene Neamț, bazată pe respect, muncă și seriozitate.(…)Eu nu sunt aici să distrug sau să fac alte răutăți. Vreau să îmi adun colegii în jurul meu și să câștigăm alegerile.”, a declarat Daniel Harpa, președintele PSD Neamț.

Lista numelor care și-au primit acordul în Biroul Permanent al PSD Neamț:

 • Micu Lucian Ovidiu – coordonator PSD Roman cu atribuții de președinte interimar
 • Chitic Victor Dragoș (vicepreședinte CJ Neamț din partea PMP Neamț) – coordonator PSD Piatra-Neamț
 • Sauciuc Cristian (fost membru PMP, actual membru PSD) – coordonator PSD Piatra-Neamț cu atribuții de prim-vicepreședinte interimar
 • Vornicu Florin (consilier județean PRO România) – coordonator PSD Neamț
 • Gavril Ovidiu Eduard (consilier județean PRO România)- coordonator PSD Neamț
 • Lehăduș Alin Ștefan (viceprimar Piatra-Neamț din partea PRO România)- coordonator PSD Neamț
 • Chirilă Daniel (consilier local Bicaz Chei din partea PRO România)- coordonator PSD Bicaz-Chei
 • Butunoi Ioan (consilier local Bicaz Chei din partea PRO România) – coordonator PSD Bicaz-Chei
 • Alexa Gavril Daniel, membru PSD – coordonator PSD Bicazu Ardelean
 • Hîrțan Gheorghe (consilier județean PMP) – coordonator PSD Neamț
 • Lungu Gheorghe Cristinel – coordonator PSD Negrești
 • Ciucanu Marius (consilier local PSD Negrești) – coordonator PSD Negrești cu atribuții de președinte interimar
 • Loghin Ștefan, consilier local PSD Negrești – coordonator PSD Negrești

*NOTĂ: Noțiunea de coordonator poate fi egală cu cea de simpatizant, nu de membru cu adeziune de partid.

Deciziile luate în cadrul ședinței Biroului Permanent al PSD Neamț au adus schimbări semnificative în peisajul politic al județului. Desemnarea lui Lucian Micu drept candidat al PSD la primăria municipiului Roman, având în vedere rezultatele favorabile ale sondajului CURS, reprezintă o mișcare strategică pentru social-democrați, consolidându-și poziția în această localitate. Totuși, incertitudinea privind candidatul pentru primăria Piatra-Neamț aduce o notă de posibilă tensiune și competiție înaintea alegerilor, cu Dragoș Chitic și Adrian Niță concurând pentru sprijinul organizației.

Noul val de achiziții în rândul PSD Neamț reflectă o strategie de extindere și consolidare a partidului în perspectiva alegerilor iminente. Având în vedere declarațiile încrezătoare ale președintelui Daniel Harpa, pare că social-democrații nemțeni se pregătesc intens pentru a câștiga alegerile din acest an. Cu un peisaj politic în continuă schimbare și cu noi nume importante în joc, viitorul politic al județului Neamț rămâne în continuare un subiect de interes pentru comunitate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate