PSD și PNL se gândesc… la ”recomandarea fermă” a U.E. la comasarea alegerilor să mai reducă din impactul AUR

Din ce în ce mai mult, marile partide din România realizează că este posibil ca la alegerile europarlamentare AUR să iasă pe primul loc în multe localități din țară. În loc să elaboreze un plan corect de luptă politică, se gândesc cum să facă șmecherii pentru a reduce impactul electoral al „partidelor extremiste”, cum le numesc ei.

Una dintre șmecherii ar fi comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Este cunoscut faptul că primarii și restul aleșilor locali PSD și PNL nu se prea înghesuie să muncească în campania de la europarlamentare și se speră că prin această comasare să-i oblige să își mobilizeze electoratul, care din inerție să voteze PSD și PNL și la europarlamentare.

Abordarea este și nu este bună. AUR este bine cotat în sondaje la europarlamentare, dar mai slab cotat pentru locale. Prin această comasare a alegerilor se poate reduce într-adevăr ponderea procentuală a celor de la AUR la europarlamentare, dar cu siguranță va crește procentul AUR de la locale. Este un fel de sacrificiu al alegerilor locale și al partidelor mari din România pentru a se face pe placul UE, care vrea cât mai puțini „extremiști” în Parlamentul European.

Dacă se alege această cale de comasare a alegerilor, cu siguranță cel mai mare pierzător va fi România, care iar se face preș în fața indicațiilor venite din afara granițelor.

Desigur, există multe alte căi prin care PSD și PNL să trimită AUR la un procent mic, dar aceste căi nu vor fi aplicate pentru că ar fi în contradicție cu grupurile de interese care conduc din umbră. Astfel, orice ar comasa cei care au acum guvernarea, AUR tot va avea un procent semnificativ și va face mari surprize și la locale, nu doar la europarlamentare.

De exemplu, ca să reducă semnificativ procentul celor de la AUR și SOS, cei de la PSD și PNL ar putea să facă un plan de resetare a sistemului bugetar și să inițieze o testare națională pentru toți bugetarii, la fel cum se face pentru elevi. Cei care nu trec testele, că au fost angajați pe pile, de la partid, pe relații de rudenie sau prin mită, să plece acasă și astfel să se creeze mii de noi locuri de muncă pentru tinerii din România care au făcut studii superioare pe bune și sunt acum taximetriști sau vând la standuri.

De asemenea, PSD și PNL ar putea să interzică exportul de materii prime din România și să oprească jaful de lemn și alte resurse naturale, care ar fi apoi prelucrate la noi în țară, crescând economia și numărul locurilor de muncă.

Ar mai putea PSD și PNL să anunțe că dublează efectivele de procurori anticorupție și dublează și pedepsele pentru corupție, ceea ce ar putea să le ofere șanse mari de reabilitare în fața electoratului orientat spre „partidele extremiste”.

PSD și PNL ar putea să facă multe lucruri pentru a câștiga pe bune votul românilor și pentru a scădea semnificativ procentele AUR și SOS, dar nu credem că vor face aceste lucruri, pentru că, dacă le fac, ce rost mai are să fie la guvernare după aceea? Pentru unii dintre ei puterea care nu miroase a cașcaval nu are sens.

În concluzie, organizațiile PSD și PNL, care nu își dau un restart și nu se întorc măcar pe jumătate cu fața spre electorat și nu fac măcar jumătate din lucrurile necesare pentru electorat, vor avea mari surprize la următoarele alegeri. Lumea este sătulă de vorbărie. Lumea e întinsă ca un arc. Explozia prețurilor a îngenuncheat românul, lipsa infrastructurii și a serviciilor medicale de calitate enervează la culme, iar aroganța și autosuficiența politicienilor, care le știu pe toate, îi scoate din minți chiar și pe cei mai liniștiți alegători, care vor vota cu două mâini orice în afara de PSD și PNL.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate