Pune o porție în plus la masă și trimite un copil la școală. Familiile vulnerabile au nevoie de sprijin și în restul anului, nu doar de sărbători

Pune o porție în plus la masă!

Începe școala, să nu-i ignorăm pe cei care se află în nevoi, dar care totuși vor să învețe, să-și croiască un drum în viață. O masă nu înseamnă doar hrană. Înseamnă supraviețuire pentru mulți, înseamnă o dezvoltare armonioasă, înseamnă participarea la școală în condiții decente. Putem schimbă lumea, schimbând viață unui copil.

În acest moment, copiii din familii vulnerabile au nevoie de:
● Mijloace de subzistență (hrană, apă potabilă);
● Produse igienico-sanitare;
● Medicamente.

Pentru donații, cu mențiunea „Un copil la școală”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Ne-am dori să putem să îi ajutăm pe toți cei în nevoie. Încercăm să o facem pas cu pas, atât cât reușim în fiecare zi. Riscul de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor este mult mai mare decât în rândul adulților (34.5%).

Țara noastră rămâne o țară a șanselor inegale! Dar cel mai dramatic este că sărăcia educațională se transmite între generații, adică un copil născut într-un mediu defavorizat va putea doar cu greu și cu eforturi supraomenești să își îmbunătățească viața. Ajutorul nostru este important pentru copiii și pentru familiile vulnerabile socio-economic. Împreună, putem împiedică expunerea lor la riscuri privind sănătatea, abandonul școlar, excluziunea socială.

Avem nevoie de ajutorul și implicarea vostră directă pentru a face asta. Doar împreună, putem împiedica urmările grave pe care aceste lipsuri le-ar putea genera în rândul copiilor vulnerabili socio-economic!

Împreună putem fi lumina speranței pentru mulți copii și bunici aflați în nevoi! Sunt multe familii sărace cu mulți copii ce locuiesc în sate au condiții grele de trăi și nu reușesc să ofere copiilor decât o masă pe zi și aceasta destul de greu. Noi am decis să ajutăm acești copii sărmani, să învețe, să știe că nu sunt singuri!

Poveștile familiilor sunt diferite. De exemplu, un tată își crește singur copiii, are nevoie de un loc de muncă stabil, de 1500 lei pentru a putea să își recapete custodia copiilor și să le ofere o copilărie plină de iubire. Alte familii care sunt îngenuncheate de datorii, lipsa alimentelor, medicamentelor, investigații medicale care ne solicită ajutorul ca fiind ultima lor speranța.

Sunt multe familii sărmane în această țară, șansele să îi putem sprijini cu ajutoare pe toți sunt foarte mici, dar cu ajutorul vostru putem măcar să ajutăm cât putem. Dacă puteți găsi resursele de a ajuta și în cursul anului, nu doar de sărbători, noi suntem aici și vă suntem la dispoziție pentru a-i putea sprijini pe cei aflați în dificultate (medicamente, alimente, investigații medicale, ajutor pentru plata facturilor, lapte, pamperși etc.)

a declarat Carmen Suciu – Asociația Născută Înger Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate