Puntea de la ștrand este un pericol. Nu o mai traversați!

Știm că unii dintre dumneavoastră sunt supărați că este închisă și primăria are nevoie de prea mult timp să o repare sau poate vrea să fie gata și să o redeschidă mai aproape de alegeri să vă mai ia câteva voturi. Oricum ar fi… nu trebuie să vă asumați riscul să o traversați.

Pentru că primăria nici să închidă un pod nu este în stare și pentru că pietrenii au rămas fără niciun loc de relaxare, unii mai inconștienți forțează limitele și trec peste garduri puntea de la ștrand, chiar dacă este închisă. O fac și adulții, și copiii și, din păcate, și adulții cu copii care își pasează micuțul peste gard de la unul la altul și o iau pe podul care se poate prăbuși oricând.

Trecerea pe un pod care nu mai prezintă siguranță comportă numeroase pericole și riscuri pentru persoanele implicate.

– Dacă un pod nu mai este sigur, există riscul ca structura sa să se prăbușească în orice moment. Aceasta poate fi cauzată de slăbirea materialelor, coroziune, dezastre naturale sau alți factori care afectează integritatea podului. Colapsul unui pod poate avea consecințe grave, cum ar fi răniri grave sau chiar decesul persoanelor aflate pe pod sau în apropiere.

– Podurile sunt echipate de obicei cu parapete sau balustrade pentru a preveni căderea accidentală a oamenilor în timpul traversării. Dacă parapetele sunt deteriorate sau slăbite, există riscul ca acestea să se rupă în timpul traversării și persoanele să cadă de pe pod. Aceasta poate duce la răni grave sau chiar la moartea persoanelor respective.

– Dacă structura podului este afectată sau slăbită, acesta poate deveni instabil și se poate înclina sau balansa în timpul traversării. Acest lucru poate duce la pierderea echilibrului și la căderea persoanelor.

– Deteriorarea podului poate duce la prăbușirea sau căderea unor elemente structurale, cum ar fi bucăți de scânduri pe care calcă oamenii, oțel sau alte materiale. Acestea pot provoca răni grave sau chiar decesul în cazul în care cad pe oameni în timpul traversării.

Traversarea unui pod care nu mai prezintă siguranță este extrem de periculoasă și trebuie evitată cu orice preț. Este important să se urmeze semnalizările și avertismentele autorităților locale și să se găsească alternative sigure pentru traversarea podului în cazul în care acesta este închis circulației din motive de siguranță.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate