Putem preveni „ghinionul”. Marți 13 este ziua Informării preventive

De multe ori, ziua de marți, numărul 13 și pisica neagră sunt asociate cu ghinionul. Pompierii cred că „ghinionul” poate fi prevenit dacă vă informați la timp și știți cum să acționați corect, în vederea limitării efectelor unor situații de urgență. Este pentru binele dumneavoastră și al familiei să identificați potențialele pericole, să vă însușiți și aplicați măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență.

Din anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a alăturat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată “Ziua Informării Preventive”. Activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.

ISU Neamț va oferi mâine, 13 februarie, la Roman Value Centre (municipiul Roman) lecții de prim ajutor și pentru a învăța cum să ne comportăm în cazul producerii unei situații de urgență.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate