RĂZBOI ȘI PACE ȘI… – Premieră Teatrul Tineretului

Teatrul Tineretului vă invită sâmbătă, 16 decembrie, ora 19:00, în Sala Mare, la Premierea spectacolului RĂZBOI ȘI PACE ȘI… de Clemens Bechtel, după celebrul roman al lui Lev Tolstoi.

„Război și pace”, scris la mijlocul secolului al XIX-lea în urma participării autorului la conflictele armate din perioada respectivă, radiografiază în detaliu psihologia și natura umană, independente de o anumită epocă. Producția Teatrului Tineretului propune o revizitare a romanului lui Tolstoi, din perspectiva contextului global actual, în care reconfigurarea sferelor de influență cere tribut de sânge pe mai multe continente.

Cele mai stringente întrebări ale spectacolului creat la Teatrul Tineretului se axează pe moralitatea și justețea războiului, dar și pe efectele resimțite individual și la nivel de societate. Sunt cercetate motivațiile care stau la baza declanșării conflictelor de mare anvergură, atât ale celor aflați în poziții de putere, cât și ale celor dispuși să lupte pentru ei.

În acord cu viziunea lui Tolstoi, ne dorim ca acest spectacol să activeze memoria colectivă și să evidențieze absurdul războiului de orice fel. Istoria se repetă doar dacă o lăsăm.

RĂZBOI ȘI PACE ȘI…

după Lev Tolstoi

un spectacol de Clemens Bechtel 

scenografia: Vesna Hiltmann

muzica originală și video: Alex Halka

lighting design: Costi Baciu

asistență de regie: Corina Grigoraș

traducere roman: Nicolae Iliescu

scenariu: Clemens Bechtel

traducere scenariu: Lucian Branea

Cu: Emanuel Becheru, Daniel Beșleagă, Paul-Ovidiu Cosovanu, Corina Grigoraș, Cătălina Eșanu, Ecaterina Hâțu, Maria Hibovski, Florin Hrițcu, Dragoș Ionescu, Andrei Merchea- Zapotoțki, Mălina Moraru

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate