Raze de lumină și jertfă: Tabăra de Educație și Creație de la Mănăstirea Paltin

TABĂRA DE EDUCAȚIE ȘI CREAȚIE DE LA MĂNĂSTIREA PALTIN

Mănăstirea a organizat în perioada 3-9 iulie, Tabăra de educație și creație românească, în care au participat peste 50 de copii minunați, micii români de azi, ce mâine vor fi noua rezistență culturală și spirituală a României. Fără acest zid solid, consolidat pe piatra credinței și pe arta frumuseții dragostei, toate celelalte construcții ale Românie nu pot dăinui.

Harnici din cale-afară, iubitori de frumos și artă, acești micuți au adus o rază de lumină în sufletele bătrânelor din azilul mănăstirii, au însoțit maicile în ascultări cu multă dibăcie, au fost perseverenți din iubire față de muzica psaltică, limbi străine, printre care și greaca Bizanțului, s-au întrecut în poezie, pictură, sculptură și cântări patriotice și, nu în ultimul rând, au știut să se roage cu sufletele lor curate și nevinovate pentru întreaga lume.

Lucrul mâinilor lor, însoțite de rugăciunea cântată a Numelui lui Iisus, au umplut văzduhul de la Paltin și Petru Vodă, până la mormântul Părintelui Justin, care iubea nelimitat copiii României și care se roagă și azi, neîncetat, pentru mlădițele acestui neam.

Domnul să le binecuvinteze jertfa și bucuria și lucrarea lor de aici înainte!

Și încă nu doar ei au avut ce învăța, ci de la ei am învățat și noi: cum să redevenim copii și să iubim curat.

Mănăstirea Paltin Petru Vodă

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate