Razii pe străzile din Neamț: 21 de șoferi au rămas pietoni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț acționează, în acest sfârșit de săptămână, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză și a consumului de alcool sau de substanțe stupefiante la volan.

În acest context, polițiștii atrag atenția asupra pericolului reprezentat de consumul de alcool sau de substanțe cu efect psihoactiv, având în vedere influența negativă asupra sănătății, predispoziția spre un comportament reprobabil, dar mai ales implicațiile legale pentru conducătorii auto și nu numai.

Reamintim că efectul consumului de alcool sau droguri crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.

De asemenea, în zilele de 28 și 29 iulie, în intervalul orar 23.00 – 05.00, poliţiştii rutieri au efectuat peste 60 de testări pentru stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat ori a consumului de substanțe psihoactive. În cadrul acțiunii au fost verificate peste 100 de autovehicule și au fost legitimate 130 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre care 45 pentru depășirea vitezei legale. Totodată, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere, dintre care 16 pentru depășirea vitezei legale maxime admise. 

Cazuri punctuale:

La data de 29 iulie, în jurul orei 15.50, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat în trafic un bărbat, de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazu, în Roman.

Conducătorul auto, din Roman, a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă la Cannabis. Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

***

La data de 30 iulie, în jurul orei 00.30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un tânăr, de 21 de ani, din Târgu-Neamț, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bistriței, în Piatra Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă la Cannabis. Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate