Reabilitarea secției ATI, care a ars la spitalul din Piatra Neamț, se apropie de final.

Reabilitarea secției ATI, care a ars la spitalul din Piatra Neamț, se apropie de final.

Secția ATI, care a ars la spitalul din Piatra Neamț, a intrat de câteva luni într-un proces accelerat de reabilitare.

Până acum, nu s-a putut interveni deoarece saloanele au fost sigilate de procurori imediat după incendiu pentru cercetări, cercetări care de-abia s-au terminat.

Pentru a nu se pierde timpul cu acte și hotărâri de consiliu județean, s-au demarat lucrările de reabilitare cu ajutorul unui ONG și a altor oameni sau firme care au donat bani pentru începerea imediată a lucrărilor de reabilitare.

Totul a mers destul de repede, deși au fost ceva bețe în roate băgate chiar de unii funcționari de la consiliul județean, obișnuiți ca toate contractele să fie „vamuite” de ei și erau cam deranjați că nu au control asupra proiectării și avizării, dar toate sincopele au fost depășite și lucrările cele mai importante de refacere a instalațiilor și interioarelor se apropie de final.

La reabilitare s-au ținut cont de toate cerințele și nu s-a refăcut totul cum era, ci s-au adus toate îmbunătățirile și compartimentările conform ultimelor norme în vigoare.

Persoanele care au coordonat această reabilitare nu au dorit publicitate, dar trebuie menționate. Este vorba despre actualul manager al spitalului, Dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie, care a depus eforturi importante să împace pe toată lumea, Dragoș Chitic, vicepreședintele Consiliului Județean, care nu va recunoaște public niciodată, dar era cât pe ce să se sară la gâtul unor funcționari din consiliul județean care încurcau lucrurile, și nu în ultimul rând doamna Gabriela Zamfir, ce conduce ONG-ul „Alex Zamfir”, și care, după ce a contribuit cu o mare parte din fonduri fără a dori vreun fel de recunoaștere sau promovare, a fost criticată de unii care păreau nemulțumiți de progresul rapid și benefic al spitalului.

La aceste persoane se adaugă o mulțime de anonimi care au contribuit la realizarea unor lucruri bune pentru spital, fără să caute să apară în fotografii, spre deosebire de unii care nu au făcut nimic, dar cerșesc atenția.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate