Realizarea unui Sanctuar pentru animale: Explicațiile Primarului comunei Gârcina

Pe lângă proiectele deja implementate, care s-au și materializat, pe lângă proiectele depuse, care urmează să prindă contur, primarul comunei Gârcina are planuri mari de viitor pentru a transforma localitatea într-o atracție turistică inedită.

Robert Iosub, Ziar Piatra Neamț: O asociație discutase cu dumneavoastră, discutase și la Consiliul Județean, și înțeleg că, pe undeva, deja ați pus ochii pe un teren pentru o Grădină Zoo, spun Grădină Zoo ca să înțeleagă cei care se uită la noi, dar nu ar fi o Grădină Zoo ci un Sanctuar, o chestie foarte deschisă, în care animalele să fie libere. Despre ce teren este vorba și cam în ce stadiu sunteți cu aceste discuții?

„Da, suntem în discuții cu persoanele respective de aproximativ un an de zile. Am încercat să găsim soluții, le-am explicat că singura soluție prin care ei pot să finalizeze acest proiect amplu este să avem o colaborare cu CJ pentru că este altceva când cineva vine și îți aduce un aport de bani, în primul rând, pentru că întotdeauna este vorba de bani. Le-am propus să facă o machetă, un proiect pe care să îl consultăm și noi în Consiliul Local și la rândul nostru să mergem să discutăm la CJ, iar dacă acest proiect va fi viabil și va avea o finanțare, poate din fonduri europene, poate prin PNRR, se va găsi o modalitate, noi suntem dispuși ca în imediata vecinătate a municipiului Piatra Neamț, pe Calea Romanului, să punem la dispoziție o suprafață de teren pe care noi o avem.”, a declarat Gavril Mihai Gontaru.

Cam despre ce suprafață este vorba? Ca să ne dăm seama dacă va fi cu adevărat un sanctuar sau o pușcărie de animale. (Robert Iosub)

„Dacă și Consiliul Județean își va pune mâna să facem o colaborare, așa cum avem și cu spitalul, în jur de 16-18 hectare.”, a transmis primarul comunei Gârcina.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate