Realizările comunei Gârcina sub conducerea primarului Gavril Mihai Gontaru

În afara faptului că a fost forțat de împrejurări să rezolve problemele moștenite de la fosta administrație locală, primarul comunei Gârcina a reușit să bifeze și foarte multe realizări. O parte dintre acestea ni le-a prezentat personal în cadrul unui interviu.

Robert Iosub: Spuneți-ne ce proiecte ați făcut până acum, ce este deja făcut?

Deja făcute sunt mai multe proiecte pe care am reușit să le finalizăm din bugetul local, deoarece în ultima perioadă am depus foarte multe proiecte care urmează să intre în execuție în perioada imediat următoare cu condiția ca Guvernul să aprobe acele proiecte pe care noi le-am depus, studii de fezabilitate, documente și așa mai departe.

Am reușit să reabilităm școala, de exemplu, Școala Gimnazială din comună, cu toaletele care erau în curte, am reușit să schimbăm acoperișul, izolația, căldura în clase, pentru că erau sobele vechi, funcționau pe lemne. Dispensarul am reușit să îl reabilităm, grădinița din comună la fel, pe o serie de drumuri a fost turnat asfalt, primul strat, urmând ca în perioada următoare să trecem la faza a doua, îluminatul stradal, Baza Sportivă din Oprișeni, Căminul Cultural este în proporție de 70-80% finalizat, sunt foarte multe, am încercat să regularizăm torenții, am reușit să rezolvăm o problemă pe strada Oprișeni, care la fiecare inundație făcea dezastru în zona respectivă.”, a transmis Gavril Mihai Gontaru.

Robert Iosub: Pentru cei care nu știu, zona Oprișeni este o zonă care se va dezvolta foarte mult în următoarea perioadă, este zona prin care se face legătura între Comuna Gârcina și Municipiul Piatra Neamț, cu intrare prin Valea Viei.

Este a doua intrare a noastră, a doua legătură cu Municipiul Piatra Neamț, în acest sens noi am depus un proiect pe „Anghel Saligny”, acest proiect este matur, avem studiile de fezabilitate, avem toată documentația pregătită, mai mult decât atât, în perioada următoare va fi scos și la licitație cu speranța ca Guvernul să dea drumul la aceste contracte. Este un drum de aproximativ 3 kilometri plus încă 5 kilometri de drumuri secundare din satul Gârcina.”, a mai declarat primarul comunei Gârcina.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate