Recepția lucrărilor la Creșa Mărăței (FOTO/VIDEO)

Astăzi a avut loc recepția lucrărilor la Creșa Mărăței, care a fost reabilitată, modernizată și dotată printr-un proiect cu finanțare europeană. Valoarea acestui contract este de 1.600.707,14 lei (fără TVA), iar finanțarea a fost realizată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Activitățile educaționale cu copiii vor începe de miercuri, 5 octombrie.

În cadrul contractului au fost realizate lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire/furnizare a apei calde de consum, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalațiilor de iluminat și amenajări exterioare. Totodată, în proiect a fost prevăzută achiziția de dotări necesare funcționării: mobilier, materiale didactice și jucării, electronice și echipamente IT, veselă și diverse amenajări.

Termenul pentru finalizarea activității de furnizare dotări și de încheiere a implementării proiectului este 30 decembrie 2022. Prin activitățile de reabilitare și de dotare a creșei Mărăței se va atinge obiectivului general al proiectului, acela de a îmbunătăți calitatea infrastructurii educaționale din Municipiul Piatra-Neamț.

Tot astăzi au început lucrările la Centrul de zi tip creșă „Primii Pași”. Este un proiect important pentru comunitate, deoarece răspunde unei nevoi identificate la nivel local, și anume creșterea accesului copiilor la educație timpurie antepreșcolară, prin dezvoltarea infrastructurii educaționale. Totodată, s-a identificat oportunitatea ca un spațiu dezafectat și nevalorificat, centrala termică nr. 26, situată în strada Progresului, nr.37, să fie transformat într-o clădire în care să se pună bazele educației pentru minim 76 de copii într-un an școlar.

Reabilitarea și modernizarea Centrului de zi „Primii pași” se face din bugetul local, valoarea investiției fiind de 6.670.873,0 lei, urmând ca dotările și serviciile oferite copiilor să fie asigurate din fonduri europene nerambursabile, în cuantum de 3.251.740,36 lei. Vor fi amenajate 4 săli de educație/activități, 8 dormitoare, 9 grupuri sanitare pentru copii, 4 spații de depozitare, un cabinet medical, o bucătărie, un oficiu alimentar și 3 spații de depozitare a alimentelor, dar și o sală de întâlnire cu părinții.

În derulare se află și proiectul de reabilitare, modernizare și dotare la Creșa Precista, finanțat prin Programul Operațional Regional. Anul acesta au mai fost semnate încă două contracte de finanțare, pentru construcția a două noi creșe, în Cartierul Văleni și pe strada Mihai Viteazu. Continuăm, astfel, să investim în servicii educaționale și de îngrijire de calitate pentru copiii din Piatra-Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate