Recomandări din partea polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor cu privire la îngrijirea animalelor de companie pe timpul verii

Recomandări din partea polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor cu privire la îngrijirea animalelor de companie pe timpul verii

– Nu lăsați animalul de companie în mașină pe perioada verii. Este o preconcepție greșită că doar la miezul zilei temperatura din interiorul mașinii poate fi periculoasă pentru aceștia. Majoritatea animalelor, sunt sensibile la temperaturi ridicate.

– Pe timpul călătoriei cu animalul de companie, asigurați atât confortul termic în interiorul mașinii, cât și suficiente pauze de hidratare. Menținerea unei temperaturi normale în habitaclul mașinii este cel puțin la fel de importantă ca asigurarea unei surse de apă. Totodată, acestea trebuie ferite de acțiunea directă a aerului condiționat.

– Evitați plimbările cu animalul de companie în perioade de caniculă și este de recomandat să alegeți zone cu iarbă, pentru că zonele cu asfalt sau betonul îi pot arde pernuțele. Cel mai bine ar fi să fie scos afară dimineața și seara, când temperaturile sunt mai scăzute. Acestea pot intra în șoc caloric la temperaturi de peste 40 de grade.

– Dacă vă aflați la curte un bazin cu apa este de mare ajutor pentru animăluțele de companie, dând acestora posibilitatea să se scalde când căldură devine insuportabilă.

– Evitați să îi oferiți mâncare gătită, chiar și de la frigider aceasta îi poate provoca afecțiuni digestive. Asigurați-i umbră pe tot parcursul zilei și o sursă de apă proaspătă. De preferință evitați vasele de metal, pentru că acestea se pot supraîncălzi extrem de ușor.

Oferiți animalului de companie tratamente împotriva paraziților externi precum purici, căpușe, țânțari și a paraziților interni. La întoarcerea acasă, este recomandat să examinați cu atenție zona cozii și a urechilor animalului de companie.

La primele semne de șoc caloric, în primul rând ajutați animalul să se răcorească, abia apoi mergeți cu el la veterinar. Folosiți un cearșaf umed și dați-i să bea apă.

Semnele socului caloric sunt: gâfâitul abundent, respirația accelerată și zgomotoasă, saliva lipicioasă (spumă la gură), apatia, febra, voma, mișcările necoordonate.

Depinde numai de dumneavoastră să faceți vara mai plăcută pentru partenerul necuvântător pe care îl dețineți. Canicula nu este prietenul lor, la fel cum nu este nici al nostru. Respectați recomandările de mai sus pentru a avea un prieten necuvântător fericit pe durata sezonului cald.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate