Recomandări pentru o minivacanță în siguranță (VIDEO)

Poliţiştii sunt la datorie și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave, pentru cei care călătoresc în minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și cu ocazia Zilei Naționale a României.

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier.

La nivelul județului Neamț, zilnic, poliţiştii se vor afla în teren şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

În fiecare zi, polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri naționale și județene, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului , atât cu aparate radar cât și cu dispozitivele TrueCam.

Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să acordați atenție copiilor care vă însoțesc.

Recomandări pentru conducătorii auto:

  • Conduceți prudent  și circulați cu viteză adaptată, atât condițiilor meteo cât și celor de trafic.
  • Respectați regimului legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
  • Nu consumați alcool sau băuturi alcoolice dacă plănuiți să vă deplasați cu autoturismul !
  • În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Mai jos puteți afla recomandările oferite de polițiștii, jandarmii și pompierii nemțeni:

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate