„Refugiați” în propria țară. O familie salvată din sărăcie lucie acum 5 ani va ajunge din nou pe drumuri

UPDATE: Vești bune! Citiți: Un succes al comunității nemțene. Familia salvată de Asociația „Născută Înger” a primit o nouă căsuță, în Bărticești

Știrea inițială:

În urmă cu 5 ani prezentam un caz dramatic din județul Neamț, semnalat de Carmen Suciu, voluntar al Asociației „Născută Înger” din Piatra-Neamț.

Citiți și – Roman: O mamă cu trei copii are nevoie de o locuință

Este vorba despre o mamă cu trei copii din zona Roman. Au trăit în grajd, au fost bătuți și alungați, și au ajuns să stea pe stradă, prin case părăsite. Nu se puteau spăla, nu aveau ce mânca, înghețau de frig. Din cauza situației financiare, copiii nu au mai putut merge la școală. Băiatul cel mare este într-un scaun cu rotile, având tetrapareză spastică.

Povestea continuă mai jos. Iată în ce condiții locuia această familie în 2018:

După o lună de stat pe străzi și locuit într-o casă părăsită, Carmen Suciu a reușit cu eforturi deosebite să le găsească o locuință în comuna Dochia. O persoană cu suflet bun le-a pus la dispoziție o casă care le-a fost acoperiș până astăzi.

Citiți și: Asociația Născută Înger a salvat o familie din jungla oamenilor fără adăpost

Să salvezi niște copii din jungla străzilor, a oamenilor fără adăpost este ceva care îți umple sufletul de infinită fericire.”, spunea cu emoție în urmă cu exact 5 ani, pe 21 aprilie 2018, Carmen Suciu. A ieșit Soarele pe strada acestei familii, în sfârșit. Dar Soarele e pe cale să fie acoperit de o nouă furtună în aceste zile.

Mi se strânge sufletul când merg la ei. În curând va trebui să părăsească această casă în care locuiesc de cinci ani, din momentul când i-am luat dintr-un canal. Au fugit dintr-o locuință socială insalubră, vestitele „Grajduri” din Roman unde erau bătuți.

Atunci când i-am luat din acel canal erau înghețați de frig, flămânzi și epuizați. De-a lungul celor cinci ani s-au integrat foarte bine în societate, nu am avut probleme cu ei, merg la școală, grădiniță, iar Cristi, cel imobilizat într-un scaun cu rotile, era fericit că are un adăpost al lui, unde nu-l mai vizitau șobolanii și nici nu-l mai scuipa sau bătea cineva.

Acum este iar trist, nu știu unde vor pleca. Astă seară s-a bucurat de adidașii primiți de la Loredana Mărgineanu, căreia îi mulțumesc, a zâmbit, apoi iar s-a întristat, întrebându-mă: „Unde plecăm la sfârșitul lunii? Îmi este frică ce va fi cu noi!”

Poate cunoaște cineva vreo locuința în apropiere de Roman sau oriunde în județul Neamț. Noi îi vom susține și monitoriza mereu!

ne-a declarat cu mare tristețe Carmen Suciu.

Întrucât știm că traversăm un mare val de durere dincolo de granițe, dar și un mare val de empatie la noi în țară și în județ, credem că un om bun va apărea și va oferi un adăpost acestei familii care se află în același punct ca acum 5 ani… riscă să ajungă din nou pe drumuri, fără perspective, fără viitor.

Poate aceste imagini cu familia integrată în societate de Asociația Născută Înger și de toți cei care au contribuit la salvarea unor copii din mizerie vor mișca inimi și vor oferi o a doua șansă acestor suflete care au ajuns, practic, „refugiați” în propria țară.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații:

  • Asociația Născută Înger
  • CUI: 36063530
  • RO58BTRLRONCRT0345309301
  • BANCA Transilvania Piatra Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate