Regal de folk, în mijlocul târgnemțenilor

*„B zone Folk România“, eveniment organizat de Consiliul Județean, va avea loc în Parcul Cetate din Târgu-Neamț

Orașul Târgu-Neamț devine chintesența muzicii folk, în zilele de 13 și 14 mai, unii dintre cei mai prestigioși artiști ai genului urmând a evolua pe scena din Parcul Cetate, în cadrul celei de-a treia ediții a festivalului „B zone Folk România“. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu orașul Târgu-Neamț, Casa Culturii „Ion Creangă“ și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț.

Timp de două zile, localnicii, vizitatorii și iubitorii de muzică folk vor putea participa la o gală de recitaluri diversificată, susținute de talente naționale și locale. Festivalul are ca principal scop promovarea imaginii județului nostru și a Regiunii Nord-Est din punct de vedere cultural și turistic, în vederea creșterii numărului de vizitatori. Evenimentul s-a bucurat de un real succes la edițiile din 2019 și 2022.

Sâmbătă, 13 mai, festivalul va începe la ora 16.00. Pe scena din parcul orașului încărcat de cultură și spiritualitate vor urca Grupul de copii „Ariciorii“, Sînziana Ailenei și Grupul „Magic Folk“, Paul Tihan, Andra Andriucă și Bogdan Onofrei, Trupa SPAM, iar de la ora 19.00, Gheorghe Gheorghiu și de la 20.00, Nicu Alifantis.

Duminică, 14 mai, chitarele vor începe să răsune de la 16.30. Vor concerta Asociația Culturală „Eu Cred“ din Tașca, Grupul „Zori“, cu Daria Boghean și Teodora Beleaua, Ana-Maria Filip, iar de la 18.00 la 22.00 – Andrei Păunescu și Cenaclul „Flacăra“, cu Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Radu Gheorghe, Magda Puskas, Cristian Buică, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Cătălin Stepa și Trupa „Totuși“.

„Sunt convins că foarte mulți nemțeni așteaptă festivalul! Consiliul Județean susține acest proiect și urmărește ca de la an la an să fie tot mai mulți participanți și evenimentul să fie unul care să intre în calendarul național al iubitorilor de folk. Este o muzică specială, pe care o iubesc oamenii care doresc să își umple sufletul de emoție și bucurie. La cât de frumos e ținutul nostru, la cât de bine se pretează să asculți chitarele la poalele Cetății Neamț, considerăm că e o maximă oportunitate să susținem și să organizăm acest festival. Lansez invitația tuturor celor care ne-au fost alături la edițiile anterioare, să vină și de această dată. Cât despre nemțenii și turiștii care nu au fost până acum la «B zone folk România», sunt convins că vor avea o experiență deosebită, dacă pe 13 și 14 mai vor ajunge în Parcul Cetate din Târgu-Neamț, de la lăsarea răcorii“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Intrarea la festival este liberă.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate