Reușită a echipei „SnakeTech” de la Rareș la cea mai mare competiție de robotică din țară

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 8-10 martie 2024, echipa de robotică SnakeTech, de la Colegiul Național Petru Rareș, a participat la Iași la etapa regională a competiției BRD First Tech Challenge Romania, unde au participat 48 de echipe din regiunea Moldova și nu numai, însă doar 16 s-au calificat mai departe.

BRD First Tech Challenge Romania este cea mai mare competiție de robotică din țară care promovează valorile FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), o organizație mondială non-profit ce are ca slogan „More Than Robots”. În România, competiția este organizată de 8 ani de către Asociația Nație Prin Educație în parteneriat cu BRD.

În fiecare an, echipele primesc o nouă provocare de joc, anul acesta tematica fiind „CENTERSTAGE” în care trebuia să construim un robot capabil să pună niște elemente (pixeli) pe o tablă, trecând pe sub niște obstacole și să se poată atârna de acestea în ultimele 30 de secunde ale meciului reprezentând perioada de EndGame.

SnakeTech participă anual la această competiție încă de la prima ediție, iar anul acesta s-a clasat pe locul 3 în clasamentul după meciuri și pe locul 6 în Advancement List. Anul acesta robotul a avut autonomie, a îndeplinit cu succes toate cerințele și a înregistrat cele mai bune scoruri în perioada EndGame.

Flavia, membră a echipei, după prima participare la FTC: „Cred că pe lângă robotul datorită căruia ne-am calificat, interacțiunea cu celelalte echipe a fost punctul nostru forte în această competiție. Pe lângă discutarea strategiilor, colectarea de stickere, pinuri și brelocuri, am încercat să-i ajutăm pe ceilalți cât de mult am putut. O simplă șurubelniță, puțin adeziv, elastice de pescuit (care au fost o idee foarte bună și inedită în loc de alte sfori care s-ar fi rupt ușor pe robot) împrumutate sau chiar un sfat și o încurajare au contat mult în consolidarea relațiilor de prietenie. La rândul nostru, atunci când am avut nevoie de ajutor sau de anumite materiale, echipele ne-au susținut, aceasta fiind una din cele mai frumoase părți ale FTC: ajutorul reciproc.”

De asemenea, la competiție au participat și alte echipe din județ, cea de la Roman, The Eagles, fiind cei împotriva cărora SankeTech au jucat finala.

Etapa națională a competiției va avea loc în perioada 22-24 martie, tot la Iași, unde echipa așteaptă rezultate foarte bune.

Alexandra Paica – clasa a XII-a B

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate