Revin cazurile COVID. Incidența are un trend crescător în Neamț – Comunicat DSP

Potrivit unui comunicat de presă al DSP Neamț, în prezent, 49 de persoane infectate cu SARS Cov 2 sunt internate în spitalele din județ, din care 8 copii.

În ultimele 7 zile, 233 persoane au fost confirmate cu Covid – 19, cu 100 mai multe decât în săptămâna anterioară. În acest interval nu au fost raportate decese.

55% din pacienții internați au forme medii și severe de COVID-19. 9 persoane din cele internate sunt vaccinate. Nu sunt persoane internate în secțiile ATI ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și ale Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Neamț are trend crescător și a ajuns, astăzi, la 0,49 cazuri la 1.000 de locuitori. Toate UAT-urile au sub 3 cazuri confirmate la 1.000 de locuitori.

Direcția de Sănătate Publică Neamț efectuează anchete epidemiologice tuturor persoanelor confirmate COVID-19 pozitiv. Pacienţilor li se recomandă izolarea la domiciliu şi monitorizarea prin medicul de familie
pentru o perioadă de 7 zile, pentru persoanele nevaccinate şi pentru cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile, respectiv 5 zile, pentru cele vaccinate.

Din data de 9 martie nu se mai aplică măsura carantinei contacților direcți ai cazului confirmat, dar este recomandată respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Au fost depistate 2 focare COVID-19 în 2 unități sanitare cu paturi – 22 de persoane sunt infectate.

Mai jos, puteți vedea incidența pe localități și comunicatul integral al DSP Neamț pe această temă:

incidenta-L-19.07.2022

comunicat-de-presa-19.07.2022

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate