REVOLTĂTOR: Doi bunici bolnavi din Neamț, fără pensie după ce au muncit o viață. Cei care îi ajută strigă acum, la rândul lor, după ajutor!

Carmen Suciu

Carmen Suciu de la Asociația Născută „Înger Piatra-Neamț” a revenit cu un nou apel cutremurător. Din păcate, strigătele de ajutor care ajung la ea au devenit din ce în ce mai multe și… până la urmă, orice om are limite, oricât și-ar dori să îi salveze pe toți.

Deși sunt multe lucruri scrise în Constituție care arată faptul că statul are anumite obligații față de cetățenii săi, cei mai mulți, ignorați de același stat, își plâng durerile oamenilor care și-au deschis sufletul să îi asculte. Însă e aproape imposibil ca o mână de voluntari să facă față valului de cereri, de probleme, de nevoi.

În aceste momente, Carmen Suciu trebuie să rezolve problemele a doi bătrâni. De ce trebuie Carmen Suciu să le rezolve și nu statul? – e o întrebare retorică…

Doi bătrâni din Neamț, doamna Dorina și domnul Ștefan, sunt în pragul disperării. De patru luni mă zbat să le fac o pensie. Au aproape 70 ani. Nu îi găsesc arhivă.

Doamna Dorina a lucrat la CAP. Nu are pensie. Este foarte bolnavă. Am reușit să o duc la medic, i s-a dat referat pentru încadrare în grad de handicap. Acum trebuie să-l plătim.

Domnul Ștefan nu are nici el pensie, este foarte bolnav. Încercăm să le ducem alimente, medicamente mereu, însă sunt copleșită în ultimul timp.

Domnul Ștefan a lucrat, însă nu a fost operat corect în cartea de muncă. Am trimis în toată țara să găsim arhiva locului de muncă, dar am primit mereu răspuns că nu au. Ne-a îndrumat cineva de la casă de pensii către un judecător sindic.

ne-a precizat Carmen Suciu.

Deși a existat bunăvoință, din păcate nu s-a putut rezolva situația domnului Ștefan, deoarece societatea ICVA, unde a muncit, nu a fost în lichidare/insolvență sau faliment și atunci nu a existat un judecător. Nu s-au putut găsi alte conexiuni cu această firmă după anii ’90 pentru a putea afla mai multe. Concluzia: cartea de muncă nu a fost operată corect. Drumul pare închis.

Poate totuși, cineva care citește aceste rânduri, are o soluție pentru dosarele de pensie ale celor doi soți.

O primă soluție concretă ar fi ca doamna Dorina să poată face un CT pentru a putea fi încadrată în grad de handicap. Dar e nevoie de sprijin financiar pentru a putea achita costurile CT-ului. De unde bani?!

Facem un apel public către toți cei care pot ajuta din puținul lor: E nevoie de sprijin în dosarul de pensie și, de asemenea, de ajutor financiar pentru finalizarea dosarului de handicap pentru doamna Dorina. Neavând venituri, evident că au nevoie de susținere cu medicamente, alimente și alte necesități…

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații, cu mențiunea „soții Luca”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
  • Revolut 0742451007

Acesta nu e un caz singular. Puteți citi mai jos câte alte nevoi sunt pentru a ajuta niste oameni lipsiți de orice sprijin:

Oamenii sunt toți în dificultăți, incertitudini și nu mai reușesc să fie alături de aceste cazuri. Uneori nici somn nu am când știu că nu am lapte pentru micuți, alimente pentru bătrâni, pentru cei aflați la pat care mai sunt și oameni fără adăpost. Sunt atâtea cazuri și necazuri încât uneori numai știu unde să mai caut sprijin.

Combustibilul s-a scumpit, mașinile trimise pe teren, la spitale, București, Iași costă mult peste bugetul nostru.

Acum avem o fetiță care pleacă în Turcia cu mășina, la spital, plecare din București. Va fi însoțită de un voluntar, bilete tren pentru București. Marea șansă pentru plata investigațiilor, pașapoartelor, alte nevoi le-a avut din partea domnului inginer Mihai Tărâță, căruia îi mulțumesc infinit, mai ales că în multe cazuri mă susține.

Dar mulți oameni au început să cadă. Azi am început să plâng, am sunat-o pe mama. Moral mă susține infinit, tata și finaciar în multe cazuri.

Lacrima unui copil flămând!

„Undeva era un orfelinat,mulți dintre ei aveau probleme cu somnul, iar spre noapte,pe holuri se auzeau ofurile, suspinurile lacrimilor lor! Mama lucra într-un orfelinat, când era de garda noaptea mergea printre paturi și acoperea pruncii dezveliți.

Îi privea că pe copii săi, mulți veneau acasă la noi, îi îndrăgisem, dar tristețea lor m-a urmărit ani în șir, de asta am o mare sensibilitate pentru acești copii și adulți crescuți în sistem! Acum câteva zile, copleșită fiind de atâtea neputinti, de declinul celor care sunt aruncați la marginea societății pentru că nimeni nu are timp cu adevărat pentru a fi reintegrați în societate, am întrebat-o pe mama:

-Există ceva mai greu decât planeta noastră unde există atâta suferință ?Căci simt că nu mai pot, sunt tare tristă, aș dori să fac mai mult pentru ei!

-Există!,spuse mama!

-Ce anume ?

– Lacrima unui copil flămând! Ea cade din ochii unui înger numit copil!Dumnezeu simte oful imens al durerii inimilor în suferință!”

Istoria patriei noastre are atâtea lacrimi de copii flamanzi, inclusiv prieteni, oameni care din puținul lor sunt în misiuni îndeplinite alături de noi și le mulțumesc infinit!

ne-a mai spus Carmen Suciu.

*pentru datele apărute în acest articol există acord de mediatizare încheiat cu Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate