Rezultate excepționale aduse la Piatra Neamț de elevii Valentino School Ballet. Antonia Voroneanu, la doar 9 ani, a strălucit pe scenă

Weekendul trecut a fost unul plin de emoții pentru elevii talentați ai școlii de dans Valentino School Ballet din Piatra Neamț. După zile întregi de antrenamente intense, ore lungi de repetiții și sacrificii, a sosit în cele din urmă momentul mult așteptat: Concursul Internațional „Plovdiv Ancient and Eternal”, Ediția a 12-a, care a avut loc în Bulgaria în zilele de 6 și 7 aprilie.

Pentru acești tineri dansatori, scena a fost ca un tărâm al viselor și al realizărilor, unde fiecare mișcare a fost o notă de poveste și emoție. Încărcat cu sentimente și aspirații, fiecare pas a reprezentat o expresie a pasiunii lor arzătoare pentru dans, un mijloc de a comunica fără a folosi cuvinte, de a-și împărtăși povestea și de a transmite emoție publicului.

În cele două zile de concurs, scena a fost martoră la spectacole impresionante, cuprinzând aproape 600 de coregrafii unice în 17 stiluri de dans. Fiecare moment a fost o demonstrație de talent, de muncă asiduă și de devotament față de arta dansului.

Unul dintre momentele spectaculoase care a captivat juriul a fost interpretat de Antonia Voroneanu, o mică dansatoare în vârstă de numai 9 ani, din Piatra Neamț. Deși la o vârstă fragedă, Antonia a demonstrat o maturitate și o pasiune extraordinară pentru dans, renunțând la orele ei de joacă în favoarea antrenamentelor și a perfecționării în arta dansului. Elevă a Colegiului Tehnologic Spiru Haret, Antonia preferă ca timpul liber rămas după școală și teme să îl folosească în mod practic, antrenându-se în fiecare zi și visând că într-o zi va cuceri cele mai mari scene.

În cadrul Concursului Internațional „Plovdiv Ancient and Eternal”, Ediția a 12-a, Antonia Voroneanu a reușit să obțină Locul 1 alături de colegele sale din „Grup Mini” și Locul 3 cu un număr impresionant de dans acrobatic (categoria Solo Female Children – Acrobatic Dance).

Încheierea unui spectacol atât de impresionant nu poate decât să marcheze începutul unei călătorii pline de promisiuni pentru Antonia și ceilalți dansatori ai școlii Valentino School Ballet. Cu fiecare mișcare, ei își deschid drumul către noi orizonturi artistice și către realizări ce vor străluci ca stelele pe cerul nopții. Weekendul acesta a fost doar începutul, iar emoțiile și amintirile frumoase vor rămâne în inimile lor pentru totdeauna. Felicitări tuturor pentru eforturile lor și pentru că au adus magia dansului în lumina reflectoarelor!

 • Locul 1 – Grup Mini – balet clasic (Stoica Teodora, Maria Cojoc, Iulia Cojocariu, Elisa Oană, Andrei Oană, Elisabeta Voaideș, Antonia Voroneanu, Irina Sinaj)
 • Locul 1 – Munteanu Vlad – dans contemporan
 • Locul 2 – Munteanu Vlad – Man Variation Corsarul balet clasic
 • Locul 3 – Voroneanu Antonia – acrodance
 • Locul 3 – Stanciu Daria & Roman Ioana – duo contemporan
 • Locul 4 – Sinaj Irina – Silver Variation balet Clasic
 • Locul 4 – Grup Junior Doi NEOCLASIC (Radoi Olivia, Natalia Baciu, Ioana Roman, Andrei Elisabeta, Stanciu Daria, Andreea Petrache, Marta Matei)
 • Locul 6 – Ioana Roman – solo Contemporan
 • Locul 7 – Marta Matei & Cojoc Maria – duo contemporan
 • Locul 9 – Olivia Radoi – balet clasic Raymonda act 3 variation
 • Locul 13 –– balet Clasic Bluebirds variation
 • Locul 14 – Elisabeta Voaides – Nailia variation act 1

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate