Rezultate remarcabile obținute de eleva Ilinca SANDU (Colegiul Național „Petru Rareș”) la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului: locul I și medalia de aur (FOTO)

În perioada 31 octombrie – 7 noiembrie 2022, s-a desfășurat în România, în Câmpulung Moldovenesc și Suceava, prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru juniori. Au participat elevi cu vârsta de până în 15 ani, calificați în loturile țărilor participante. Concurenții din Cehia, Columbia, Ucraina, Nepal, Canada, Grecia, Moldova, Thailanda și România au susținut următoarele probe: teoretică, planetariu, hartă mută și observațională utilizând telescopul astronomic.

Din echipa României a făcut parte și eleva Ilinca SANDU (clasa a IX-a) de la Colegiul Național Petru Rareș. Eleva este îndrumată în studiul astronomiei și astrofizicii de prof. Grigoruță ONICIUC (team leader al ROM-Guest la această olimpiadă).

Rezultatele obținute de eleva Ilinca SANDU sunt:

  • locul întâi absolut cu cel mai mare punctaj din competiție;
  • medalie de aur;
  • cel mai bun puctaj la proba de planetariu;
  • cel mai bun punctaj la proba teoretică;
    „Considerăm că aceste rezultate confirmă prezența unei școli de astronomie și astrofizică la C.N.P.R., orientată spre performanța reală dovedită în competițiile internaționale de profil. Este unul dintre cele mai bune rezultate obținute de un elev nemțean în competițiile internaționale desfășurate în ultima perioadă de timp” a declarat prof. Grigoruță ONICIUC.

Felicitări pentru rezultatele remarcabile!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate