Rezultate sondaj de opinie – Alegeri Primăria Piatra-Neamț

Recent, a fost finalizat un sondaj important pentru înțelegerea preferințelor electorale ale cetățenilor din Piatra-Neamț, înaintea alegerilor locale. Aproximativ 1.000 de persoane au participat la acest sondaj realizat de publicația noastră și desfășurat online, ce a avut loc după stabilizarea scenei politice locale și înregistrarea oficială a tuturor candidaturilor.

Rezultatele sondajului indică o luptă strânsă pentru primărie, cu PSD în frunte, reprezentat de Adrian-Vasile Niță, care a obținut 30% din preferințele de vot. Andrei Carabelea, de la PNL, urmează cu 24%. Celelalte partide și ceilalți candidați independenți se plasează semnificativ mai jos în preferințele electoratului, ceea ce sugerează că lupta principală va fi, cel mai probabil, între primii doi.

Iată lista completă a candidaților pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț și procentele obținute în sondajul nostru:

 1. PSD – Adrian-Vasile Niță: 30%
 2. PNL – Andrei Carabelea: 24%
 3. PUSL – Vasile Panaite: 13%
 4. Alianța Dreapta Unită – Alina Tatomir: 9%
 5. AUR – Marius Vasile Apopei: 6%
 6. Partidul S.O.S. – Marius-Loredan Popa: 4%
 7. Independent – Diana Acatrinei: 4%
 8. Independent – Florentina Luca-Moise: 3%
 9. Independent – Alin-Ștefan Lehăduș: 3%
 10. Partidul Progresist – Constantin Băltog: 3%
 11. Alianța Politică România Socialistă – Vasile Babătă: 1%

Analiza migrației intenției de vot la Alegerile Locale din Piatra-Neamț

Față de sondajul anterior, desfășurat pe aceeași temă, cu un număr similar de participanți, tehnologia AI ne-a permis să facem analize detaliate asupra modului în care a migrat votul. Este important de menționat că aceste analize au o marjă de eroare, deoarece se bazează pe adresa IP de la care au fost votați candidații în sondajul trecut, comparativ cu voturile de pe aceleași adrese acum.

Principalele migrații de votanți au fost de la candidatul PNL, Andrei Carabelea, în special către candidatul PUSL, Vasile Panaite, și către candidatul ADU, Alina Tatomir. De asemenea, se observă o ușoară migrație de voturi de la candidatul AUR spre cel al Partidului S.O.S..

Dacă la sondajul anterior exista opțiunea „Altcineva”, în acest sondaj au fost măsurați doar cei înscriși efectiv în lupta electorală, astfel că o parte dintre cei care au ales ”Altcineva” în sondajul anterior, au optat acum în special pentru candidatul PSD și o mică parte pentru independenți.

Acest sondaj reprezintă o imagine de moment a intenției de vot și a tendințelor. Lupta electorală oficială abia începe și nu va fi deloc una liniștită.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate