Romașcani de pretutindeni, uniți-vă! Haideți la umbra Cetății Neamț, într-un weekend de poveste: Festivalul „B Zone Folk” Târgu Neamț 2022

În perioada 10-11 septembrie e liber la muzică folk, la umbra Cetății Neamț, unde va avea loc un festival pentru sufletele sensibile ale celor ce iubesc chitarele. Inima Moldovei va pulsa de emoție, pe acordurile unor artiști consacrați, care vor crea o atmosferă de neuitat, în Parcul Cetate din Târgu-Neamț. Nemțeni, turiști, pasionați de folk, împreună ne putem uni în aplauze și armonie la Festivalul „B Zone Folk” Târgu Neamț 2022.

În weekend-ul care urmează, în frumosul Parc Cetate din orașul scăldat de apa cristalină a Ozanei, se va asculta folk. Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț și Casa Culturii „Ion Creangă“, organizează acest eveniment pentru a doua oară.

Într-o atmosferă de neuitat, vor urca pe scenă folkiști precum Ducu Bertzi, Radu Gheorghe, Adrian Mărgineanu, Adrian Bezna, Cenaclul „Flacăra“ cu Andrei Păunescu și invitații săi, printre care se vor afla Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas. Alături de ei, vor mai interpreta tinere talente, membri ai unor asociații culturale din județul Neamț, pasionați ai genului.

„E liber pentru toți cei care vor să retrăiască emoția dragostei dintâi, să-și reamintească gustul dulce-amărui al despărțirilor, fiorul împăcărilor. E liber la emoție, la cântat odată cu artiști care prin glasurile lor au bucurat ani la rând o țară întreagă! E liber la aplaudat, la îmbrățișat! Veniți să recuperăm frumusețea unui festival care nu s-a ținut doi ani din cauza pandemiei!”, spun organizatorii.

Festivalul debutează sâmbătă, 10 septembrie, la ora 15.30. Vor urca pe scenă DUCU BERTZI & friends, Radu Gheorghe, Sorin Minghiat (in memoriam Doru Stănculescu), Maria Gheorghiu, Eugen Mihăescu, Claudia Șerdan, Adrian Bezna, Ovidiu Mihăilescu, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Ștefania Iacob, Sorin Poclitaru, Mircea Vanca, Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu, Ana Maria Filip, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

Duminică, 11 septembrie, concertele încep de la ora 16.00, cu Cenaclul Flacăra cu Andrei Păunescu și invitații săi: Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas, Dan Vană, Cristi Buică, Gogu Vanghele, Claudiu Purcărin, Rareș Suciu, Maria Măgirescu. De asemenea, vor stârni emoție în sufletele spectatorilor Florin Săsărman, Adrian Bezna, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Mircea Vanca, Cezar Popescu, Daria Boghean, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

Festivalul „B Zone Folk” Târgu Neamț 2022 e un eveniment de neratat pentru toți ce care doresc să aibă parte de o oază de frumos, să socializeze, să admire frumusețile Neamțului și să renunțe pentru două zile la problemele cotidiene. Într-o lume în care ne-am „digitalizat” și trăim mai mult în mediul online decât printre oameni, la firul ierbii, un astfel de festival e un bun prilej de a ne reîntoarce în comunitate, de a ne deconecta de la internet și de a trăi momente vii, intense, de a dialoga, de a lega noi prietenii și de a ne bucura alături de cei dragi într-un cadru spectaculos, așa cum e cel de la poalele Cetății Neamț, de muzică sensibilă și acorduri de chitară.

Împreună putem construi un fenomen unic la Neamț prin intermediul acestui Festival care poate dăinui peste ani și ani, pentru ca viitoarele generații să nu uite istoria muzicii folk, care a fost o alinare și o evadare pentru cei mai mulți în perioada regimului comunist.

Muzica folk va rămâne mereu un izvor de libertate pentru români. Să o cinstim cum se cuvine, așadar, și să o susținem cu prezența la umbra Cetății Neamț. Pe 10 și pe 11 septembrie. În Parcul Cetate din Târgu Neamț.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate