S-a ales numele pe care îl va purta „zimbruța” din Parcul Natural Vânători Neamț

FOTO Lică Balmoj

ROSINA este numele desemnat câștigător pentru puiul de zimbru-femelă, în urma concursului Se caută un nume 2023. Premierea a fost realizată cu ocazia Zilei Parcului Natural Vânători Neamț (Ziua Zimbrului).

Din cele câteva sute de nume propuse de public aici – click, cele mai populare nume au fost Rosina (258 de voturi), Rosita (250 de voturi), Rosara (80 de voturi) și Roselin (73 de voturi).

Regula concursului este ca numele propus să înceapă cu particula “Ro” și să fie diferit față de numele propuse în anii anteriori.

„Un nume potrivit pentru acest zimbru-femelă, menit să simbolizeze prospețimea, frumusețea și curajul! ROSINA- Acest pui de zimbru ne va încânta privirea și ne va bucura, jucăuș, plin de viață și de tinerețe! …..dându-ne speranța unei noi generații frumoase., este descrierea oferită de persoana care a propus numele Rosina.

Administrația Parcului Natural Vânători Neamț organizează acest concurs de un deceniu, în vederea găsirii celor mai potrivite nume pentru zimbrișorii nou veniți pe lume.

Cu sprijinul publicului, s-au ”botezat” până în prezent, pe lângă Rosina, 14 viței: 8 masculi (Românașul, Rovin, Robur, Romașcan, Ronică, Rovan, Roborn și Roberto) și 6 femele (Rozana, Rolinne, Roemi, Roltea, Rovidenia și Roleny).

Concursul este realizat în cadrul proiectului „Ținutul Zimbrului – un model de conservare prin procese naturale și dezvoltare sustenabilă prin educație și ecoturism” și este finanțat de Fundația OMV Petrom prin programul „Verde pentru viitor”, dezvoltat de FDSC și ProPark. Asociația de Ecoturism din România (AER) implementează proiectul în parteneriat cu RNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, Asociația Mioritics și Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice.

Mai multe informații despre proiect și programul de finanțare aici – click.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate