S-a dat sentința în cazul profesoarei care a abuzat elevii la o școală din Neamț

O profesoară din cadrul Liceului „Mihail Sadoveanu”, Borca, a fost condamnată pentru umilirea elevilor, fiind acuzată de purtare abuzivă în timpul orelor (detalii aici). Instanţa o forțează și să se perfecţioneze psihopedagogic.

La data de 18 decembrie 2023, magistraţii de la Judecătoria Bicaz au luat o decizie în cazul cadrului didactic care predă limba engleză: o amendă penală de 10.000 lei. Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii au stabilit amânarea aplicării pe un termen de supraveghere de 2 ani.

„În temeiul art. 396 alin. 1 şi alin. 4 Cod procedură penală, raportat la art. 83 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, stabileşte pedeapsa de 200 zile amendă la un echivalent de 50 lei/zi amendă, în speţă pedeapsa de 10.000 de lei amendă penală, în sarcina inculpatei B. O. pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă în formă continuată (12 acte materiale)“.

Aceste detalii sunt menționate în hotărârea instanței: din Bicaz, care a mai hotărât că profesoara trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune, să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile şi să participe la un curs de perfecţionare psihopedagogică.

Profesoarei i s-a reproșat că a avut accese nervoase total neadecvate într-un context educațional normal, acestora căzându-le victime şcolarii de la ciclul primar şi gimnazial. Copiii care au fost agresaţi fizic nu s-au constituit, prin intermediul părinţilor, părţi civile în cadrul cercetării judecătoreşti.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate