S-a deschis Muzeul „În casa bunicilor“, la Girov – Adrian Niță: „Dintr-o mare dragoste pentru tradiții și folclor a oamenilor locului”

Se spune că „un popor fără tradiții este un popor fără viitor”, iar noi, ca români, nici nu realizăm cât suntem de bogați și de norocoși să avem atât de multe obiceiuri frumoase, atâtea tradiții păstrate cu sfințenie de sute de ani. O mână de oameni implicați au reușit să realizeze un proiect minunat: Muzeul „În casa bunicilor”, de la Girov, care și-a deschis ieri porțile.

La acest eveniment a participat și Prefectul județului, domnul Adrian Niță, care a fost profund impresionat de toate cele văzute și trăite „În casa bunicilor”, cel mai tânăr muzeu din Neamț.

Azi am avut bucuria de a participa la un proiect realizat de giroveanul Constantin-Bucur Olariu, în parteneriat cu Biblioteca Comunală „Ionel Teodoreanu“ și Primăria Girov. Dintr-o mare dragoste pentru tradiții și folclor a oamenilor locului, de astăzi, la Girov s-a deschis Muzeul „În casa bunicilor“, în cadrul Centrului Cultural din comună.

După un scurt moment religios, am văzut expoziția radio și pe cea de etnografie și artă populară, găzduite de cel mai tânăr muzeu din județul Neamț. La final, alături de ceilalți participanți, m-am bucurat de o șezătoare etno-folclorică.

Atracția evenimentului a constituit-o expoziția de covoare tradiționale din lână a familiei Olariu.
Printre invitații la eveniment s-a numărat și artistul plastic Laurențiu Dimișcă, pictor care a adus creații din colecția proprie la „Expoziția Etno&Folk Art Contemporany“.

Felicitări domnului Constantin-Bucur Olariu, pentru munca depusă în realizarea acestui proiect frumos! Felicitări și autorităților publice locale, pentru implicarea în susținerea a ceea ce înseamnă tradiții, spre încântarea generațiilor actuale și viitoare și copiilor și cadrelor didactice care și-au adus contribuția în asigurarea unui program artistic deosebit.”, a transmis Prefectul Județului Neamț, domnul Adrian Niță.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate