S-a dispus închiderea circulației pietonale pe podurile de la spital și de la piața centrală

După ani de zile de articole și lipsă de reacție din partea primăriei Piatra-Neamț, chiar și în urmă prăbușirii podului de la piață, am fost nevoiți în interesul siguranței cetățenilor să facem demersurile necesare pentru protejarea vieții oamenilor.

Primul demers a fost la nivelul Prefecturii Neamț, dar a fost sortit eșecului, primarul Andrei Carabelea transmițând public prefectului ”să aibă aceeași grijă față de toate podurile din județul Neamț”, că aici la Piatra-Neamț se ocupă primăria.

Am fost nevoiți să cerem sprijinul celor de la Inspectoratul de Stat în Construcții care, cum era și normal, a constatat că punțile pietonale de la spital și piață sunt un real pericol, nemaiputând fi nici măcar reabilitate, ci trebuie închise până ce primăria va face altele noi.

Din păcate pentru siguranța cetățenilor, primăria Piatra-Neamț nu a făcut încă nici ce a zis expertul, nici ce a zis ISC lăsând cele două punți circulabile chiar dacă pericolul este mai mult decât evident și constatat de experți. Probabil în următoarea perioadă, dacă primăria nu va pune în aplicare ce spun experții se vor găsi alte instituții care să oblige primăria să pună pe prim plan siguranța cetățenilor și cele două punți se vor închide.

Înțelegem disconfortul pietonilor care vor trebui să ocolească. Ce nu înțelegem este de ce primăria Piatra-Neamț nu a alocat bani pentru aceste punți, deși e clar că sunt un pericol. Bine că sunt bani pentru multe alte lucruri mai puțin importante.

Puteți citi și

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate