S-a mai spulberat încă o minciună marca PNL Neamț! Problemele cu apa de la Roman nu se pot rezolva prin trecerea la ApaVital

Administrația liberală de la Roman nu vrea să investească bani în schimbarea rețelei de conducte de apă expirate ca termen de viață, care îi aparține, ceea ce a adus orașul aproape în colaps din punct de vedere al livrării apei potabile către populație.

În tot acest context, liberalii povestesc încontinuu de ani de zile cum compania ApaServ este rea și aservită PSD-ului și cum o să renunțe la serviciile ApaServ în favoarea firmei ApaVital care deservește județul Iași și care va rezolva problemele din Roman dacă ar prelua administrarea apei din acest oraș.

Dacă ar fi posibil ca problema apei din Roman să fie rezolvată prin trecerea administrării la ApaVital Iași, poate nu ar conta pierderile din Neamț, prioritar fiind binele oamenilor din Roman, doar că lucrurile nu stau deloc așa. Problema apei din Roman nu se poate rezolva sub nicio formă prin trecerea la Apa Vital deoarece:

  • Pentru schimbarea țevilor de apă expirate ca durată de viață din Roman, firma de apă de la Iași ar trebui să investească doar în Roman profitul sau fondul de investiții pe 10 ani de zile de pe tot județul Iași, lucru imposibil.
  • Pentru schimbarea țevilor de apă expirate ca durată de viață din Roman, firma de apă de la Iași nu ar putea atrage nici bani europeni, deoarece banii pe proiecte europene de apă/canal nu s-au dat niciodată și nu se dau pe înlocuiri de rețele expirate, ci doar pe extinderi și alte modernizări.
  • Niciun lobby guvernamental pe linie liberală nu ar putea ajuta la vreo finanțare guvernamentală pentru Roman prin compania de apă de la Iași, deoarece ar însemna alocarea la Roman a tuturor resurselor financiare de acest gen din toată regiunea Moldova și nu s-a născut încă liberalul nemțean care să fie primit măcar în încăperea unde e masa la care se împart aceste resurse.

Așadar, trecerea administrării serviciilor de apă/canal din Roman de la ApaServ la ApaVital nu ar putea să rezolve situația peste noapte. Ar putea rezolva doar subcontractarea unor servicii efectuate la aceste rețele unor firme controlate de liberali nemțeni. Niște șmecheri ar câștiga câteva milioane de euro în timp ce romașcanii ar avea aceleași probleme și județul ar pierde zeci de milioane de euro.

Pentru a demonta definitiv poveștile prin care unii de la PNL încearcă să păcălească lumea că vine Apavital și schimbă țevile expirate care se sparg toată ziua și lasă orașul fără apă, am luat legătura cu cei de la Apavital Iași, mai precis cu directorul companiei – domnul dr. Ing. Mihail Doruș, care a dovedit că este un profesionist adevărat, nu un circar cum sunt cei care încearcă să păcălească an de an romașcanii.

Domnul Mihail Doruș, directorul de la Apavital, ne-a explicat cât se poate de clar că a avut câteva întâlniri cu cei din Roman unde le-a prezentat compania de apă de la Iași și serviciile prestate dar ”în primul rând trebuie să se clarifice la nivelul municipiului Roman din punct de vedere juridic anumite chestiuni cu ADI Aqua Neamț și cu ApaServ și abia după aceea se poate discuta.” a declarat directorul Apavital completând că ”acum sunt simple speculații.

Cu același profesionalism, directorul Apavital ne-a explicat că este imposibil să vină compania sa la Roman și să schimbe conductele expirate, cum spun unii măscărici politici din Neamț ”Nici în Iași nu s-au schimbat toate conductele. Facem investiții de 27 de ani și tot nu le-am schimbat pe toate. Nu trebuie să vindem visuri și iluzii deșarte nimănui, că nu vine ApaVital a doua zi și curge lapte și miere din conducte. E vorba de o muncă susținută de ani de zile cu investiții de zeci de milioane de euro. Asta dacă vrem să fim realiști. Dacă vrem să batem câmpii putem bate câmpii cu nonșalanță” a spus Mihail Doruș, directorul Apavital, spulberând cu această declarație toate minciunile promovate la Neamț, dar în special la Roman pe acest subiect.

Modul în care se poate rezolva problema apei la Roman este unul singur pe care îl spunem de ani de zile. Administrația de la Roman trebuie să schimbe conductele care îi aparțin și care sunt expirate ca durată de viață, având deja pierderi colosale de apă din ele. Restul este doar gargară politică marca PNL care la fiecare câțiva ani se folosește de necazul oamenilor ce rămân fără apă ca să-i instige electoral și să le spună povești cu ApaVital. Poate să vină la Roman să administreze rețeaua de apă și NASA. Până ce proprietarul conductelor, adică primăria Roman, nu schimbă conductele expirate, problema nu se va rezolva, iar populația e deja sătulă ca la fiecare 2-3 ani să vină PNL și să le livreze din nou povestea cu trecerea la ApaVital și cu PSD-ul cel rău.

I .R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate