S-a reușit localizarea zecilor de familii de albine afectate de accidentul produs în această dimineață pe E85, în Neamț (IMAGINI)

În această dimineață, un camion care transporta în jur de 60 de familii de albine s-a răsturnat pe E85, în zona Tupilați – Hanu Ancuței, blocând un sens de circulație. În urma accidentului, stupii au fost afectați, iar albinele au început să roiască, devenind agitate și având un potențial de agresivitate din cauza evenimentului. ISU Neamț a emis un mesaj RO Alert, iar un echipaj medical a asigurat permanența în zonă pentru a asigura îngrijiri medicale.

O persoană în vârstă de 68 de ani a fost transportată de echipajul SMURD la spital în urma înțepăturilor de albine. De asemenea, forțele de intervenţie prezente la fața locului au fost înțepate.

Din echipajul ISU de la Piatra Neamț au intervenit doi subofițeri care cresc albine. Pentru a gestiona situația, s-a acționat prin crearea unei perdele de apă (ceață fină) în vederea localizării albinelor.

Cei doi pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț (plt. adj. Istrati Adrian și plt. adj. Popa Ciprian) împreună cu prorietarul albinelor și apicultori din zonă au reușit să mute majoritatea stupilor în câmp, departe de circulația publică. De asemenea, pavilionul apicol a fost tăiat cu accesoriile pentru descarcerare și a fost dus tot în câmp, unde aparținătorul își va reorganiza familiile de albine.
La locul producerii evenimentului au rămas 5 lăzi de stup goale pentru a colecta albinele răzlețe. La momentul actual, mai sunt albine în zonă, urmând a intra în cei 5 stupi până la lăsarea întunericului (după cum ne-a comunicat un crescător de albine).
”, a transmis ISU Neamț în jurul orei 15.00.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate