S-a semnat pentru Neamț proiectul POIM de 311 milioane de euro despre care ziceau cei de la PNL că s-au pierdut (VIDEO)

La finele săptămânii trecute s-a semnat proiectul POIM, cel despre care au tot zis cei de la PNL, sponsorizând cu disperare minciunile pe rețelele de socializare, că nu se va mai semna și că sunt bani pierduți de PSD.

Nu doar că s-a semnat, dar ApaServ trebuie acum să cheltuiască până la finele anului prima alocare din POIM în valoare de 15 milioane de euro, deci vorbim de o oportunitate de relansare economică a județului Neamț.

Așadar, din nou, ziarpiatraneamt.ro a fost singura publicație care a zis că acest proiect se va semna și vor veni banii, în timp ce alții vă ziceau că noi mințim, dar deja ne-am obișnuit cu asta. Ei au zis că nu se va face nici Axialul și s-a făcut, ei au zis că nu se va termina nici reabilitarea drumului Bicaz – Poiana Largului și s-a terminat, ei au zis că nu se semnează acest contract și iată că vin primii bani, ei zic că nu se va construi noul spital și în curând se va începe și acest proiect. Ei sunt cei mai buni promotori ai publicației noastre. Ei ne promovează toate articolele în care zicem ce se va face, acuzându-ne de manipulare și afiliere politică, după care timpul trece și oamenii văd că se realizează ce spuneam noi și își dau seama de unde au primit informația corectă și cine a mințit în scopul de a-i manipula.

Această finanțare în valoare de 311 milioane de euro a fost confirmată astăzi, 20 septembrie, într-o declarație de presă privind stadiul contractului de finanțare aferent PROIECTULUI REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APA ȘI APĂ UZATĂ din județul Neamț, cod SMIS + 157107, susținută de Directorul General Interimar al Companiei Judeţene APA SERV SA, Ioan-Vlad Angheluță și de Președintele A.D.I Aqua Neamț, Adrian Păduraru.

Comunicat presă PSD Neamț: Investiții masive pentru modernizarea infrastructurii de apă. 311 milioane de euro, Apaserv a semnat contractul de finanțare

  • Periodic, am fost martorii unor atacuri politice în presă, îndreptate către PSD Neamț și omul Daniel Harpa, cu referire la ApaServ. Este corect ca toți nemțenii să cunoască adevărul: Sutele de milioane de euro pe POIM nu au fost pierduți, contractul de finanțare a fost semnat, Vlad Angheluță își face treaba!

Deși nu dețin funcția de președinte de Consiliu Județean sau director în vreo companie, eu și Partidul Social Democrat am fost constant „invocați” de alte partide, ba că am numit un nou director cu un salariu exagerat, ba că am ratat un proiect de modernizare a rețelei de apă potabilă și canalizare în valoare de peste 311 de milioane de euro, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Permiteți-mi să clarificăm această situație: vineri, 15 septembrie a.c., a fost semnat Contractul de Finanțare pentru „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Neamț în perioada 2014-2020”, între MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE și APA SERV SA NEAMȚ.

Este corect ca toți nemțenii să cunoască adevărul.

Proiectul are o valoare totală de peste 311 milioane euro și vizează investiții în 42 de localități. Sumele exced capacitățile de finanțare a oricărei UAT și este o oportunitate fără precedent.

Da, au existat obstacole, dar am promis în calitate de președinte al PSD Neamț că vom face tot posibilul pentru a semna acest contract. Acum, am reușit. Da, recunosc: noi, politic, am susținut acest proiect, cu scopul de a rezulva odată pentru totdeauna problema furnizării apei în Neamț. Iar ce se va face, va rămâne județului Neamț, indiferent de ce se va întâmpla din punct de vedere politic.

Aici, trebuie să subliniez contribuția prim-vicepreședintelui PSD Neamț, Ciprian Șerban – liderul Grupului PSD din Camera Deputaților, și a noului director al ApaServ, Vlad Angheluță. Acesta și-a asumat că va fi atacat și făcut responsabili în cazul unui eșec, chiar dacă proiectul avea mari întârzieri când el a preluat conducerea companiei de apă. Mulțumiri și specialiștilor de la ApaServ și Consiliul Județean, care au depus eforturi considerabile pentru ca acest proiect să devină realitate.

În încheiere, în numele PSD Neamț, mulțumesc organizațiilor politice care ne-au atacat „de formă”, fără fond. Mulțumesc pentru faptul că ne-au asociat pe noi, social-democrații, cu atragerea a 311 milioane de euro în județul Neamț, fonduri europene care vor contribui semnificativ la asigurarea apei potabile de calitate pentru comunitatea nemțeană. Sumele atribuite se vor întoarce și în capitalul de business al județului Neamț. În etapa I, până la sfârșitul lui 2023, sunt peste 15 milioane de euro de absorbit.

Acest succes arată că, atunci când există voință și determinare, putem face lucruri mari pentru județul Neamț și pentru toți nemțenii. Continuăm să lucrăm împreună pentru dezvoltarea și progresul județului Neamț.Cu respect,

Daniel Vasilică Harpa,
Președintele Organizației Județene PSD Neamț

În cadrul acestui Contract de Finanțare se vor realiza lucrări de infrastructură de alimentare cu apă potabilă, colectare și epurare a apelor uzate în următoarele 43 de Unități Administrativ Teritoriale din județul Neamț: Consiliul Județean Neamț, municipiile Piatra Neamt și Roman, orașele Târgu-Neamț, Roznov  și Bicaz, comunele Agapia, Alexandru cel Bun, Bira, Bodești, Brusturi, Bârgăuani, Bălțătești, Costișa, Dobreni, Dochia, Dragomirești, Dumbrava Roșie, Girov, Grumăzești, Gârcina, Horia, Mărgineni, Piatra Șoimului, Pipirig, Podoleni, Pângărați, Păstrăveni, Rediu, Români, Ruginoasa, Răucești, Războieni, Săbăoani, Săvinești, Tarcău, Tașca, Țibucani, Tupilați, Tămășeni, Urecheni, Ștefan cel Mare și Zănești.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate