S-a stins din viață Sanda Manu, regizor de teatru. La Piatra-Neamț a montat spectacolul „Inimă Rece” de Eduard Covali

Sursa foto: www.mnlr.ro

„Am primit cu întristare vestea plecării dintre noi a Sandei Manu, unul dintre românii care și-au adus contribuția la îmbogățirea culturii noastre, precum și la recunoașterea valorii acesteia în lume.
Regizor de teatru și profesor universitar, Sanda Manu a fost un reprezentant de seamă al școlii și culturii românești, un om apreciat de colegi și public, iubit de apropiați și regretat acum de noi toți. 
Uneori, cuvintele par de prisos, iar nouă nu ne rămâne decât să îi păstrăm vie memoria.
Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe celor apropiați!”,

a transmis Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Sanda Manu a absolvit cursurile Facultății de Regie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, lucrând ulterior ca regizor de teatru și de televiziune și profesor universitar la IATC (ATF, după 1989), UATC și UNATC.

Nu mai puțin de 120 de spectacole de teatru și de televiziune au fost montate de Sanda Manu, în țară și peste hotare, și a realizat turnee în Belgrad, Varșovia, Moscova, Riga și Berlin. 

Apreciată de public și specialiști, i s-a decernat, în 2008, Premiul UNITER pentru întreaga activitate. Un an mai târziu, a devenit Doctor Honoris Causa al UNATC. Totodată, a fost timp de patru ani vicepreședinte al UNITER. 
Printre premiile primite se numără și cel de Excelență al UNITER (1992), precum și Premiul pentru regia spectacolului „Bolnavul închipuit” (de Molière) de la Teatrul Național din Cluj, la Festivalul de Comedie de la Galați 2003.

Echipa Teatrului Tineretului (din Piatra-Neamț) își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a doamnei SANDA MANU, una dintre cele mai reprezentative regizoare (cu peste 100 de spectacole montate) și formatoare de artiști din spațiul teatral românesc.

La Teatrul Tineretului a montat spectacolul „Inimă Rece” de Eduard Covali, după Wilhelm Hauff, în anul 1973, având în distribuție actorii: Gelu Nițu, Catrinel Paraschivescu, Mitică Popescu, Sibylla Oarcea, Cornel Nicoară, Eugen Apostol, Boris Petroff, Corneliu-Dan Borcia, Alexandru Lazăr, Lucia Ştefănescu, Eugenia Balaure, Nina Zăinescu, Valentin Uritescu, Constantin Ghenescu, Constantin Cojocaru, Eronim Crișan, Mircea Bibac, Paul Chiribuţă.

Echipa TT adresează condoleanțe familiei și celor apropiați!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate