S-au amenajat treceri pentru pietoni pe strada Dragoș Vodă, după ce un copil a fost lovit de o mașină

În luna februarie 2023, Avocatul Poporului a tras Primăria Piatra-Neamț de urechi după ce pe strada Dragoș Vodă (Valea Viei) din Piatra-Neamț un copil a fost accidentat de un autoturism în timp ce traversa strada pe un loc nepermis. (click aici pentru recomandarea Avocatului Poporului)

IPJ Neamț a comunicat Avocatului Poporului că „pe strada Dragoș Vodă nu sunt amenajate treceri pentru pietoni”, situație confirmată și de Primăria Piatra-Neamț. Prin urmare, nu aveai cum să traversezi strada decât prin loc nepermis.

„În contextul informațiilor comunicate și al prevederilor legale aplicabile, apreciem că pentru prevenirea producerii unor accidente rutiere în care pot fi implicați cu precădere copii, se impune amenajarea cu celeritate a unor treceri pentru pietoni pe strada Dragoș Vodă din municipiul Piatra-Neamț”, afirma Avocatul Poporului în februarie 2023.

Primăria a răspuns instituției, „cu celeritate”,  abia în aprilie 2023 (click aici) și preciza că „la data prezentei a fost întocmit proiectul de execuție a lucrărilor și a fost emisă comanda către prestatorul de servicii pentru implementarea acestuia.” Proiectul este avizat și de IPJ Neamț și prevede „înființare 4 treceri pentru pietoni pe strada Dragoș Vodă din municipiul Piatra-Neamț”.

Cu toate că IPJ Neamț afirmă în adresa nr. 713053/8.02.2023 către Avocatul Poporului că s-a solicitat în scris primăriei și amenajarea de trotuare, pe lângă trecerile pentru pietoni, se pare că oamenii din zonă vor putea traversa acum strada legal, dar la capătul zebrei ajung pe un soi de rămășiță de trotuar acoperit cu iarbă.

Un cetățean nemulțumit din zonă ne-a trimis imaginile de mai jos cu mesajul „Ultima tâmpenie.. Treceri de pietoni pe strada Dragoș Vodă între trotuare aproape inexistente”.

E ceva obișnuit ca în România să se ia măsuri abia după ce se produce o nenorocire și la fel de obișnuit e să se facă lucrurile doar pe jumătate. Să sperăm că totuși vor fi amenajate și trotuarele, căci locuitorii din zonă, chiar dacă sunt mai departe de buricul târgului, plătesc aceleași taxe și impozite ca și restul cetățenilor din Piatra-Neamț.

Un alt aspect pe care nu reușim să îl înțelegem este de ce e mereu nevoie ca oamenii sau chiar Avocatul Poporului să facă toată ziua sesizări pentru a se remedia probleme vizibile din avion. Pentru ce plătim, până la urmă, taxe și impozite?

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate