„Să fie USR dușmanul inclusiv al propriilor alegători?” – Ciprian Șerban

Finalizarea hidrocentralelor abandonate nu ar însemna asigurarea întregului necesar de energie pentru România, dar ar putea să acopere o parte din consumul țării. Din păcate, USR pare să aibă alte planuri, iar guvernanții din alte partide îi acuză de iresponsabilitate sau chiar rea-intenție.

Toată Europa caută soluții pentru a limita dependența energetică față de Federația Rusă, iar țara noastră este printre țările favorizate de relief și resurse, având o poziție privilegiată față de alte state europene, în privința capacităților energetice. Așadar, se poate, dar unii nu vor să ne fie mai bine. Cel puțin așa sună acuzațiile aduse de PSD la adresa USR.

Reacţia PSD-iștilor vine în contextul în care USR a sesizat, marţi, Curtea Constituţională cu privire la proiectul de lege prin care PSD, PNL, UDMR şi AUR au dat undă verde construirii de hidrocentrale mici în ariile protejate.

„Prin contestarea la CCR a legii PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate, USR blochează într-o manieră complet iresponsabilă, irațională și profund anti-națională, șansa României de a-și crește independența energetică față de Federația Rusă.

Este un demers profund antiromânesc și contravine total eforturilor întreprinse la nivelul întregii Uniuni Europene.

USR blochează, astfel, practic orice intenție de creștere a capacității României de a produce energie ieftină și curată. Blochează toate eforturile noastre de a asigura românilor scăderea facturilor la energie. Prin contestarea la CCR, USR obligă, practic, producătorii să utilizeze într-o măsură mai mare capacitățile de producere a energiei electrice pe baza combustibililor fosili, care au un efect mult mai poluant asupra mediului înconjurător și un impact mai mare în facturile la energie.

Să fie USR dușmanul inclusiv al propriilor alegători?

Demersul USR este o demagogie de cea mai slabă calitate, pentru că hidrocentralele deja există în ariile protejate, unele dintre ele fiind construite în proporție de peste 90%. Prin urmare, blocarea finalizării lor, pe falsul motiv de protecție a mediului, nu rezolvă cu nimic situația din acele zone!

Mai mult, USR blochează fructificarea investițiilor din bani publici, ceea ce denotă bătaia de joc cu care tratează bunurile poporului român.”, a transmis Ciprian Șerban, Vice-președintele Camerei Deputaților.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate