Să nu uităm de „îngerii” fără copilărie. De 1 Iunie facem ziua mai frumoasă unor minuni care se bucură și pentru un colț de pâine

Sărăcia ca problemă socială este o rană cu rădăcini adânci care afectează fiecare dimensiune a culturii și a societății. Pe lângă menținerea unui nivel scăzut de venituri printre membrii unei comunități, sărăcia include limitarea accesului la servicii ca educația, sănătatea, transport sau comunicații. Mai mult, “spiritul sărăciei” permite membrilor aceleiași comunități să creadă și să împărtășească sentimente ca disperarea, lipsa de speranța, apatia și timiditatea. Sărăcia, la fel ca și factorii care contribuie la apariția și menținerea ei, reprezintă o problemă socială și, de aceea, soluția trebuie să fie una socială.

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț merge în continuare pe teren pentru a-i ajuta pe cei în nevoi. Însă urmează o zi importantă, 1 Iunie, și cu acest prilej Carmen Suciu face un nou apel umanitar pentru a putea merge la cei peste 200 de copii cu situații familiale deosebite.

Ne-am dori să putem să îi ajutăm pe toți cei în nevoie. Încercăm să o facem pas cu pas, atât cât reușim în fiecare zi. Pentru că sunt multe persoane în necaz, la limita sărăciei care nu mai au ce pune pe masă. Oameni care au rămas fără loc de muncă, oameni care sunt într-o disperare fără margini. Încercăm să fim speranța lor, ajută-ne să putem ajuta.

Ne înarmăm cu sacoșe pline cu de-ale gurii și pornim spre zonele mărginașe, sate uitate de mulți dintre noi în care sălășluiesc suflete curate, modeste, frumoase, oameni care plâng de neputință, copii care aleargă către noi, știind că le aducem câte ceva, bătrâni care aprind lumânări rugându-ne să nu-i uităm.

Știu, este o perioada incertă, dar împreună putem înmulți bucuria, împreună putem ieși din vremurile acestea tulburi. Nici nu știți cât de mult contează o pâine. Sărăcia afectează oamenii într-o multitudine de feluri și merge mână în mână cu excluziunea socială.”, a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Se apropie 1 Iunie! Este și ziua lor, a copiilor fără copilărie! Avem peste două sute de copiii, deci tot cerul e de partea noastră! Unul mai frumos și mai luminos că altul! Minuni! De ziua lor să le fim alături! Noi și voi, cei cărora vă pasă suntem bucuria lor.

Carmen Suciu

Pentru donații, cu mențiunea „1 Iunie – ziua copiilor fără copilărie”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
  • Revolut 0742451007

Copii și bătrânii nimănui! Suntem o lume care poartă în fiecare alcătuire a ei chipul lui Dumnezeu și totuși unii trăiesc la limita imposibilului de-a înțelege.

În sufletul meu sunt multe situații în care uneori rămân suspendată între acceptare și neacceptare. Știu, mulți sunt efectul cauzelor băgate sub preșul ignoranței. Societatea românească, un talmeș balmeș în care nimic nu se întrezărește către un viitor fără atâta suferință. Un nou fenomen ia amploare, copii și mame care caută gropile de gunoi pentru a strânge peturi, cartoane, în speranța că le vor vinde și așa vor putea lua ceva de-ale gurii.

Bătrâni cu câte o legătură de verdeață stau la colțuri de piață, în speranța că-și pot cumpăra câteva pastile. Bătrâni care stau în câmp, pe străzi, deoarece au rămas ai nimănui. Situația din teren începe să fie și mai dificilă, familii aflate în întuneric, din cauza imposibilității de-a mai plăti, bătrâni și copii care adorm flămânzi, abandon școlar, asistență medicală inexistentă, o lume paralelă, invizibilă care are propriile reguli, ale supraviețuirii!”, mai spune Carmen Suciu.

Să nu uităm nici de cazurile sociale care au nevoi în fiecare zi… nu doar în zile speciale, de Crăciun sau de Paști.

Mesaje ca acestea sunt primite zilnic de voluntarii Asociației Născută Înger:

Roman! Oameni ajunși în pragul disperării ne cer ajutorul! Mesajul de azi vine din partea unei mame îngenunchiate de necazuri, ea și copiii bolnavi- Poate reușim împreună să le dăm o mână de ajutor:

,,Bună dimineața, doamna Carmen, nici nu știu dacă mai pot îndrăzni la dumneavoastră. Am și eu două facturi restante. Vă zic si motivul de ce nu le-am plătit, salariul soțului s-a dus pe factura de la lumină și apă, din banii de alocație am luat mâncare în casă.

Săptămâna viitoare când va lua salariul trebuie să fac un examen cardiologic, deoarece tromboza este pelvină și fac tratament cu clexane si aspenter.

Vă rog din tot sufletul meu, am început ușor, ușor să iau glet, var să pot repara camerele și trebuie să desfund canalul că nu putem sta în casă de miros. Mereu ne-ați ajutat, doamna Carmen, mereu ne-ați fost alături în momentele cele mai grele. Dacă mă credeți, nici somnul nu mă ia de atâtea gânduri și datorii.

Băiatul cel mare doar două schimburi are mari și late, crește. Pe zi ce trece mâncarea e scumpă, toate sunt scumpe, vă rog, vă implor să mă ajutați.

Am una de luna trecută de 426 lei și cealaltă de 327 lei. Centrala am scos-o din priză să nu mai consume, încălzesc apa să le fac baie la copii la aragaz! Nu mai pot, simt că mă prăbușesc!”

Pentru donații, cu mențiunea „facturi familie Roman”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
  • Revolut 0742451007

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate