Salvamont Neamț a primit două autospeciale noi de intervenție pentru zona montană

Printr-un proiect implementat de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, au fost predate serviciilor publice județene Salvamont un număr de 34 autospeciale de intervenție în teren montan, dotate corespunzător activității de salvare montană, inclusiv cu remorca pentru câinii de căutare – salvare.

Salvamont Neamț a primit două autospeciale care de săptămâna viitoare vor intra în planul operativ și de prevenție al zonei montane a județului Neamț.

Caracteristicile principale ale autospecialelor sunt: deplasarea rapidă, deplasare pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat accidentatilor şi transportul victimelor. Autospecialele corespund unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.

Autospecialele au fost achizionate de IGSU în cadrul proiectului “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”, iar proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin „Programul Operational Regional 2014-2020” și au fost predate fiecărui Serviciu Public Județean Salvamont din România.

Mulțumim: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă , IGSU – Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Salvamont Romania , Inspectoratelor judetene pentru Situatii de Urgenta, Consililor Județene pentru tot sprijinul acordat activității de salvare montană.

Mulțumin D-lui Secretar de stat Dr. Raed Arafat pentru implicarea în realizarea acestui proiect, cât și pentru cuvintele de apreciere a nivelului ridicat din toate punctele de vedere al operațiunilor de salvare derulate de SALVAMONT.

a transmis Salvamont Neamț

FOTO: Salvamont NEAMT

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate