SĂNĂTATEA, pe primul loc în topul priorităților lui Daniel Harpa/Întâlnire cu conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani: „Uneori, 5 minute pot salva o viață”

Sănătatea este pe primul loc în topul priorităților lui Daniel Vasilică Harpa, actual președinte al PSD Neamț si candidat în prezent pentru funcția de președinte al Consiliului Judetean Neamț. Probleme au fost și vor fi întotdeauna în sistemul medical însă cu implicare, dialog productiv și viziune lucrurile se pot îmbunătăți prin diverse soluții identificate la timp. În acest sens, Daniel Harpa a avut o întâlnire cu conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani pentru a identifica nevoile materiale ale acestei unități spitalicești și soluțiile financiare pentru rezolvarea acestora – pentru că acolo unde se pune suflet și se vrea, se poate:

La invitația primarului social-democrat Ion Rotaru din comuna Alexandru cel Bun, m-am întâlnit ieri cu conducerea Spitalului de Pneumoftizologie Bisericani.

Am identificat mai multe soluții pentru dezvoltarea unității medicale.

Și asta pentru că, în programul meu politic SĂNĂTATEA- PRIORITATEA nr. 1, modernizarea tuturor spitalelor din județ este esențială în păstrarea medicilor aproape de pacienți. Uneori, 5 minute pot salva o viață.

(…)

Astfel de vizite în perioada următoare le vom face și la celelalte spitale din județul Neamț și aici mă refer la Spitalul Județean (n.red. Piatra-Neamț), Spitalul Roman, Spitalul Bicaz, Spitalul Târgu Neamț. Ceea ce este de reținut este faptul că de când Partidul Social Democrat este la guvernare, de când cei din Consiliul Județean sunt într-o alianță în special cu Partidul Social Democrat și cu ceilalți consilieri județeni care au venit în această alianță cu noi, nu am făcut altceva decât să prioritizăm sănătatea. Nu am făcut altceva decât să investim în toate spitalele din Neamț, nu s-a făcut altceva decât să ascultăm problemele pe care le au managerii din toate spitalele din județul Neamț și așa cum am făcut, în continuare prioritatea numărul unu va fi sănătatea.

(…)

Făcând o comparație sau o paralelă între ceea ce s-a întâmplat în anii 2010-2011, în acea perioadă când actualii pnl-iști erau pdl-iști, când au închis spitalele din Bicaz, din toată țara, noi, cei din PSD când am venit la guvernare nu am făcut altceva decât să redeschidem spitalele și să venim cu investiții.

a transmis Daniel Vasilică Harpa, primarul orașului TÂRGU-NEAMȚ/ Președinte PSD NEAMȚ

Împreună cu senatorul PSD de Neamț, Răzvan Cuc, cu președintele Consiliului județean, Ion Asaftei, cu președintele PSD Neamț, Daniel Harpa și cu vicepreședintele Consiliului județean, Adrian Păduraru am făcut joi, 4 aprilie a.c. o vizită la Spitalul de pneumoftiziologie Bisericani, pentru a identifica nevoile materiale ale acestei unități spitalicești și soluțiile financiare pentru rezolvarea acestora.

Felul în care arată și este dotat, la această oră, acest obiectiv de importanță majoră pentru sănătatea publică din România, i-a impresionat plăcut pe oaspeții noștri. Atât dl. senator Răzvan Cuc, cât și președintele PSD Daniel Harpa, ne-au promis tot sprijinul pentru rezolvarea problemelor reliefate de către managerul Maria Anton. Într-o primă fază, Consilul județean va aloca suma de 1.000.000 de lei pentru marirea compartimentului de îngrijiri paliative cu inca 18 paturi, a declarat primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate