Șapte ore a durat intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului de la casa parohială din Cut (IMAGINI)

  • 35 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a produs importante pagube

În această dimineață, la ora 05:20 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la casa parohială din localitatea Cut, în comuna Dumbrava Roșie. Știrea inițială aici – click.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (5 autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Roman ( o autospecială de stingere) și SVSU Dumbrava Roșie.

Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale și o magazie dintr-o gospodărie și la acoperișul casei parohiale (P+E+M), la o anexă gospodărescă (învecinată cu adăposul pentru animale), la acoperișul unei hale de depozitare a unui operator economic.

Până la sosirea forțelor de intervenție din casa parohială s-au autoevacuat o femeie și doi copii. Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Au ars: acoperișul casei parohiale (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 400 mp, planșeul din lemn de la 8 camere situate la primul etaj, elemente de tâmplărie din componența ferestrelor, mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, acoperișul anexei (casei parohiale) cu suprafață de 100 mp și aproximativ 200 kg de câlț.

De asemenea au ars magazia din lemn cu bunurile din interior(5 mc cherestea, 0,5 mc lem de foc, 100 kg cereale și adăpostul pentru animale cu suprafața de 40 mp în care se aflau 2 iepuri și 37 de păsări.

Incendiul a cuprins și acoperișul unei hale de depozitare pe o suprafață de aproximativ 10 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un cablu deteriorat/neizolat corespunzător ce se afla în adăpostul pentru animale.
Intervenția a durat aproximativ 7 ore.

a transmis căpitan Irina Popa – ISU Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate