Sărbătoarea Felinarelor: sâmbătă, 11 noiembrie în Piatra-Neamț. Banii strânși vor fi folosiți de Asociația „Născută Înger” pentru copiii din familiile defavorizate

Voluntarii Asociației „Născută Înger” din Piatra-Neamț, împreună cu elevi ai Colegiului Național de Informatică, ai Școlilor Gimnaziale „Elena Cuza” și Nr. 3, ai Liceului Teologic Ortodox „Sf. Împărați Constantin și Elena” și ai Liceului „Da Vinci” din Chișinău vă invită sâmbătă, 11 noiembrie, începând cu ora 17 la Sărbătoarea Felinarelor. Evenimentul constă într-o plimbare prin centrul orașului Piatra-Neamț în timpul căreia participanții care vor avea câte un felinar cu lumânare electrică, vor cânta un cântec dedicat Sfântului Martin.
Dacă nu aveți un felinar cu care să veniți, vă invităm sâmbătă, începând cu ora 15, la foișorul din Parcul central, de unde puteți achiziționa unul confecționat de către elevi, la prețul de 7 lei.
Scopul evenimentului este să dovedim că lumea poate fi mai bună atunci când oamenii se gândesc din nou la oameni și materia este considerată a fi ceea ce este: valorile făcute de ființele umane care se estompează în spatele ochilor străluciți ai unui copil fericit, întrucât banii strânși cu această ocazie vor fi folosiți de Asociația Născută Înger pentru copiii din familiile defavorizate
, a transmis Carmen Suciu, reprezentanta asociației.
Sfântul Martin de Tours, prăznuit de Biserica Ortodoxă și sărbătorit de către Biserica Catolică și de cea Protestantă pe 11 noiembrie, este simbolul mărinimiei și al dragostei pentru oameni. Pe când era soldat în armata romană, Sfântul Martin și-a rupt mantia în două și a oferit-o unui cerșetor pentru a se îmbrăca cu ea.

LA EVENIMENT NU ESTE PERMISĂ SUB NICIO FORMĂ UTILIZAREA SURSELOR DE FOC PENTRU FELINARE!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate