„Sărbători în siguranță!” – Recomandările IPJ Neamț

”SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ!” este o Campanie a Poliției Române derulată de Inspectoratul de Poliție Județean Neamț prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Scopul acestei campanii îl reprezintă creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate atât în perioada vacanței școlare cât și în contextul pregătirii și petrecerii Sfintei Sărbători.

Prin acest demers, polițiștii nemțeni doresc, așa cum o fac în fiecare an, să reamintească cetățenilor măsurile pe care trebuie să le cunoască și să le adopte pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni.

Astăzi, polițiștii de prevenire au desfășurat activități preventive, în localitățile Ruginoasa, Ștefan cel Mare, Cârligi și Săvinești, ocazie cu care au transmis cetățenilor recomandări preventive utile și au fost distribuite pliante cu informații ce ar trebui cunoscute și aplicate, pentru a evita victimizarea.

În acest sens, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț vă oferă câteva recomandări utile:

  • dacă aveți la dumneavoastră o sumă importantă de bani, evitați locurile aglomerate;
  • păstrați portofelul într-un loc sigur, astfel încât să preveniți pierderea sau furtul acestuia;
  • acordați atenție persoanelor pe care le vedeți des în preajma dumneavoastră în piață și în magazine;
  • când efectuați diferite plăti sau cumpărături nu scoateți toți banii, ci doar suma care vă este necesară;
  • când părăsiți autoturismul, chiar și pentru câteva momente, evitați să lăsați bunurile la vedere în habitaclu, portierele neasigurate sau geamurile deschise;
  • totodată dacă călătoriți cu trenul, sau cu alte mijloace de transport în comun fiți vigilenți și  acordați atenție persoanelor de lângă dumneavoastră;
  • de asemenea când plecați de acasă asigurați-vă ușa, ferestrele și nu lăsați la îndemâna hoților cheile de la casă;
  • pentru a nu deveni victimă prin implicarea în conflicte, e recomandat să evitați consumul de alcool sau anturajele unde deja s-au consumat astfel de băuturi.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate