Șase suflete lăsate în voia sorții într-o curte din Târgu Neamț: patru nu au supraviețuit. A fost sesizată Poliția

Biroul Protecția Animalelor din cadrul CJ Neamț informează că în urmă cu câteva zile, printr-o petiție, vecinii au reclamat că într-o curte din Târgu Neamț se aflau în pericol o cățelușă și 5 pui.

Polițiștii din cadrul IPJ Neamț s-au deplasat la locație, unde au constatat că aceștia erau fără hrană, fără adăpost și într-o stare de sănătate precară. Stăpânilor pur și simplu nu le-a păsat de soarta lor. Preluarea lor nu a fost una ușoară, din păcate 2 pui erau morți, iar cei 3 rămași erau foarte speriați. A durat câteva ore până am reușit să-i scoatem din anexele unde s-au ascuns.”, transmite Biroul Protecția Animalelor din cadrul CJ Neamț,

Polițiștii au emis un ordin de plasare în adăpostul cu care CJ Neamț are încheiat contract pentru adăpostirea animalelor aflate în pericol (SC APISTOPVET SRL) și în cel mai scurt timp au fost duși la cabinetul veterinar, iar dupa primele investigatii medicale s-a constatat că puii erau bolnavi de parvoviroză, o boală virală, fatală de cele mai multe ori, dar care se poate preveni prin vaccinare. Pentru încă doi dintre puii preluați a fost prea târziu, au murit a doua zi după internarea în clinică. Doar unul dintre ei a supraviețuit, în ciuda eforturilor medicilor veterinari. În acest moment au supraviețuit mama – o cățelușă de talie mică – și un singur pui, a mai arătat sursa citată.

Conform ordinului de plasare, firma cu care are CJ Neamț încheiat contractul asigură îngrijirea și adăpostirea animalelor pentru un termen de 45 zile. Deținătorul poate solicita restituirea animalelor plasate în adăpost, în termen de maximum 30 de zile de la data la care încetează aplicarea măsurii de plasare în adăpost. Aceste lucruri sunt prevăzute în legea 205/2004.

Reamintim cu această ocazie că puteți salva vieți printr-o simplă petiție. Dacă aveți cunoștință despre abuzuri asupra animalelor, filmați, faceți poze și trimiteți sesizări pe site-ul Poliția Română, alegând IPJ Neamț sau pe e-mail: [email protected].

De asemenea, precizăm că microciparea câinilor cu stăpân este obligatorie, la fel cum este obligatorie sterilizarea câinilor de rasă comună sau metișilor cu stăpân, conform OUG 155/2001.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate