SC Troleibuzul SA – Transportul în comun în Piatra-Neamț și localitățile din ADI Urbtrans din 6 septembrie (VIDEO)

SC Troleibuzul SA a semnat contractul cu ADI Urbtrans prin care societatea devine singurul transportator public pe raza ADI Urbtrans: Piatra-Neamț, Gârcina, Alexandru cel Bun, Săvinești, Roznov. Începând cu data de 6 septembrie în Piatra-Neamț nu vor mai fi microbuze ale firmelor private.

Singurele mijloace de transport vor fi autobuzele de la SC Troleibuzul SA. De asemenea, în cartierul Precista nu se va circula printre blocuri, ci doar pe variantă sau pe Decebal. Deocamdată prețul biletelor rămâne același.

Programul de transport din 6 septembrie îl regăsiți mai jos, însă e posibil să sufere modificări în viitorul apropiat.

Conducerea ADI Urbtrans, Dragoș Chitic, a avut o discuție cu conducerea primăriei Dumbrava Roșie care recent s-a retras din ADI și, prin urmare, nu mai putea beneficia de servicii de transport oferite de Troleibuzul, prin contract. Întrucât acest lucru ar fi afectat grav călătorii și elevii care merg la muncă sau la școală, se pare că Dumbrava Roșie a revenit la gânduri mai bune. Astăzi, 2 septembrie, primăria, prin Consiliul Local, a luat decizia de a reintra în ADI Urbtrans. Procedura de reintrare în ADI va dura o perioada, însă situația se va remedia în cel mai scurt timp și locuitorii din Dumbrava vor avea transport.

„Noi suntem pregătiți pentru 6 septembrie pentru a asigura transport pe toată raza municipiului Piatra-Neamț, în primul rând. Am avut discuții și cu primarul Andrei Carabelea și am căzut de acord pe probleme importante pentru cetățeni. Din perspectiva autobuzelor pe care le avem, stațiile de încărcare sunt pe drum. La sfârșitul anului ajung și autobuzele electrice, ne bazăm pe ele pentru că înseamnă o gură mare de aer pentru noi. Acum avem doar 7 rezerve de mașini.”, a declarat directorul SC Troleibuzul SA, Cristian Sauciuc.

itinerariu-trasee

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate