Scandal cu miros puternic de campanie electorală la început de an școlar în comuna Girov (VIDEO)

Comuna Girov se află în mijlocul unui scandal la început de an școlar. Pe fondul unei lipse de comunicare în spațiul public din partea conducerii primăriei Girov și a unității școlare, închiderea grădiniței din Gura Văii și relocarea într-o altă clădire modernă care asigură locuri suficiente pentru copiii din toate satele a generat astăzi un protest în care au fost implicați și copii nevinovați.

Din cele aflate la fața locului, această grădiniță din Gura Văii a fost închisă prin hotărâre de consiliu local încă din luna decembrie a anului trecut. Acum, la început de an școlar, profitând de lipsa gravă de comunicare din partea primăriei Girov, mai mulți părinți, unii de bunăvoie sau cu scopul de a face tot ce e posibil pentru binele copiilor lor, alții manipulați sau coordonați pe linie politică, și-au aliniat micuții în fața porților cu lacăt și au furnizat aceste imagini pe rețelele de socializare cu motivația că protestează față de închiderea grădiniței.

În comuna Girov sunt mai mulți copii cu CES, iar câțiva dintre aceștia mergeau la grădinița din Gura Văii. Odată cu închiderea acestei unități de învățământ (de anul trecut (!)) și relocarea într-un alt spațiu, se ridică problema transportului acestor copii care trebuie să fie unul special, adecvat nevoilor și siguranței acestora. Se pare că se va rezolva și această problemă ridicată, pe bună dreptate, de părinții acestor copii, iar lucrurile ar trebui să reintre în normal.

S-ar fi putut media rezonabil această situație dacă ar fi existat o bună comunicare venită din partea administrației locale și dacă nemulțumirile acestor părinți ar fi fost luate în considerare din timp. Iată că din cauza acestor lacune grave în comunicare, se simte acum și un miros politic peste acest protest. Oponenții primarului au găsit oportunitatea ideală de a se cățăra politic pe o problemă socială reală, făcând un spectacol nedemn de secolul în care trăim prin folosirea unor copii nevinovați, care nu pot lua decizii de unii singuri, ca paravan pre-electoral.

În loc să dea dovadă de maturitate, de asumare și să medieze instituțional această situație, oferind suport și consiliere părinților nemulțumiți de situație, au preferat să atingă, machiavelic, în spațiul public cea mai sensibilă coardă a societății: copiii. Se pot folosi diverse mijloace în bătăliile politice, dar undeva ar trebui să existe o limită peste care nu se poate trece. E interesant de aflat ce au făcut din decembrie 2022 până în prezent acești „salvatori” politici, niște adulți care se ascund acum în spatele unor micuți nevinovați.

Noi am preferat să mergem la Girov să vedem cu ochii noștri ce e acolo mai ales că ni s-a spus că au venit părinții la primărie să discute cu primarul. Am intrat cam autoinvitați în biroul unde se purtau discuțiile și, din păcate, suspiciunile noastre s-au adeverit. Printre părinții veniți să vorbească cu primarul era o doamnă consilier județean USR care nu era acolo în calitate de părinte, ci de om politic, și fostul subprefect USR care, de asemenea, nu avea nicio treabă în afară de cea politică legată de subiect. Mai multe puteți vedea în clipul de mai jos.

COMUNICAT DE PRESĂ

      Primăria Comunei Girov prezintă adevărul despre situația grădinițelor din localitate. Comuna Girov dorește să aducă o serie de clarificări privind informațiile eronate care au circulat în spațiul public cu privire la accesul copiilor la cursurile grădiniței. Considerăm că este datoria noastră să vă informăm cu privire la adevărul din spatele acestei situații pentru a clarifica neînțelegerile și pentru a pune capăt dezinformărilor.

      Primăria comunei Girov pune la dispoziția tuturor copiilor preșcolari din localitate locuri într-o grădiniță modernă, care respectă toate standardele necesare pentru desfășurarea unui proces educațional de calitate. Dorim să subliniem că discuția referitoare la o grădiniță care nu mai corespundea standardelor și care a fost închisă a fost justificată și în interesul copiilor noștri. Acești copii au fost relocați într-o grădiniță care oferă condiții mult mai bune pentru dezvoltarea lor armonioasă și pentru desfășurarea actului educațional în cele mai bune condiții.

       Regretăm să constatăm că, deși această grădiniță neconformă a fost închisă încă de anul trecut prin hotărârea Consiliului Local, unii politicieni din opoziție au ales să instige și să profite de nevoile corecte și legitime ale părinților și copiilor noștri. Au organizat un fel de protest în care micuții au fost folosiți în mod inacceptabil, fiind puși să tragă de gardul grădiniței închise, în timp ce unii adulți îi fotografiau și filmau pentru a realiza apoi postări în mediul online unde au declarat că nu au unde să-și trimită copiii la grădiniță. Subliniem faptul că aceste declarații sunt absolut false și că există locuri suficiente în grădinița noastră modernă pentru toți copiii din comuna noastră.

       Noi, cei din Primăria Comunei Girov, dorim să vă asigurăm că acordăm cea mai mare atenție și tratăm cu maximă seriozitate tot ceea ce ține de bunăstarea și educația copiilor noștri. Regretăm profund că lupta politică a ajuns să se deruleze în spatele unor copii inocenți, care merită doar cele mai bune condiții pentru dezvoltarea lor armonioasă.       

Suntem încrezători că, odată cu aceste clarificări, toți locuitorii comunei noastre vor înțelege că interesul nostru principal este binele copiilor noștri și că ne angajăm să le asigurăm cele mai bune condiții pentru a-și dezvolta potențialul.

       Vă mulțumim pentru înțelegere și sprijinul acordat.

Primăria comunei Girov

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate