Scandalurile penale continuă la primăria Roznov. Oamenii care au semnat pentru plafonarea prețului la gunoi acuză că au fost agresați

Cu ceva timp în urmă, conform Codului administrativ, consilierul local Roznov, Adămoae Manole Andreea, a inițiat campania de strângere de semnături pentru plafonarea prețului la gunoi la valoarea din 2021 și solicitarea concedierii celui de-al doilea director angajat, domnul Socea Vasile Liviu, pensionar din 2018, dar și a altor angajați care sunt deja pensionați și figurează pe statele de plată ale SC Roznovsal, firmă ce ține de orașul Roznov.

Dosarul cu cererea și semnăturile de pe inițiativa cetățenească au fost depuse la registratura primăriei Roznov în atenția domnului primar Vasile Pavăl, în calitate de președinte al asociației ADI ECO RPR. În transmisia în direct a ultimei ședințe pe comisii, primarul orașului Roznov face un fel de autodenunț și recunoaște că el este cel care a dat dosarul cu semnături directorului de la SC Roznovsal, acuzat că s-a dus la oamenii care au semnat și a făcut un fel de anchete, deși nu avea nicio calitate să facă acest lucru. Din ce spune consilierul care a avut inițiativa cu strângerea semnăturilor, acest director și cu un alt angajat au mers la unii oameni care au fost indentificați în dosarul inițiativei civice. Din spusele cetățenilor, aceștia verificau numărul și seria de buletin și-i întrebau dacă e semnătura lor.

Problemele abia de aici încep, căci o parte din cei care au recunoscut că au semnat reclamă că au fost agresați fizic și verbal, amenințați cu poliția: “poliția Roznov e cu ei” și ca nu vor mai primi nimic de la primărie, ajutorul de încălzire a fost subliniat unora.

Pe această temă sunt mai multe dosare în cercetare în urma plângerilor depuse la poliție, dar și la prefectură. O altă familie de la Chintinici acuză că a fost agresată în propria curte de către angajatul Roznovsal și a depus plângere. Pe lângă acestea, se pare că ar mai fi câteva cazuri, dar persoanele în cauză nu depun plângere de frică și poliția ar trebui să se autosesizeze și să verifice și aceste aspecte.

Dincolo de disputele politice sau de altă natură din consiliul local și primăria Roznov, este de neconceput să se strângă semnături pentru o decizie în consiliul local, iar cei vizați de acea decizie să primească chiar de la primar lista cu oamenii care au semnat contra lor. Cu atât mai grav este ca primăria Roznov să se substituie organelor de poliție sau de cercetare penală și să cerceteze ei posibile fapte de fals și să meargă să facă un fel de anchete la domiciliile oamenilor.

Nu știm cu cine se consultă primarul de la Roznov, dar începem să avem impresia că sunt unii în jurul său care vor să îl vadă condamnat, căci altfel nu ne explicăm de ce nu l-au oprit și de ce nu i-au zis că nu este în regulă să dea acele tabele celor vizați, ba mai mult să facă și anchete care depășesc cu mult orice competențe ale administrației locale. E ca și cum primarul și-ar fi făcut poliția și procuratura proprie la primărie, ceea ce nu e deloc în regulă.

Așteptăm cu interes rezultatele cercetărilor penale pe acest subiect și vom reveni asupra sa după ce organele abilitate vor stabili cine și de ce se face vinovat.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate