Schimbarea la față a Centrului de Informare și Promovare Turistică din Piatra-Neamț (VIDEO)

Luni, 5 iunie, s-a redeschis Centrul de Informare și Promovare Turistică din Piatra-Neamț, după ce acesta a trecut printr-un proces de renovare și modernizare. Centrul este situat în Piața Petrodava, între Hotel Central și Winmarkt. Alexandru Filip, managerul destinației turistice, a fost prezent și deschis discuțiilor despre turismul pietrean și potențialul turistic din orașul nostru,  motiv pentru care i-am făcut o vizită.

Am încercat să îl punem într-o oarecare dificultate prin câteva întrebări și i-am oferit în schimbul răspunsurilor greșite câteva materiale de informare care pot fi utile acestui centru.

Din discuțiile cu Alexandru Filip reiese faptul că Centrul de Informare în faza „renovată” este încă la început și sunt în curs de rezolvare mai multe aspecte de logistică și alimentare cu materiale de informare dedicate diferitelor categorii de turiști. În momentul de față, principala sursă de informare recomandată turiștilor este aplicația Piatra-Neamț City App, care a fost într-adevăr mult îmbunătățită, și niște pliante care conțin informații de bază.

Renovarea acestui centru s-a ridicat la suma de 12.000 de euro, iar pentru început aici vor lucra doi noi angajați selectați printr-un concurs de CV-uri și interviu, respectiv un coordonator executiv și un consultant de turism.

Deși suntem subiectivi și considerăm că e loc de mai bine, mai ales în ceea ce privește stocul și diversitatea de materiale informative tipărite, importantă este opinia turiștilor care vor trece pragul acestui infopoint. Vom urmări activitatea Centrului de Informare și Promovare Turistică din Piatra-Neamț și sperăm ca în câteva luni lucrurile să se îmbunătățească semnificativ, deoarece orașul are nevoie de turiști. Până în prezent cam toate proiectele de promovare a turismului în zona noastră, pe bani mulți, au cam eșuat.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate