Școala Gimnazială ”Iustin Pîrvu” Poiana Teiului – gazda primei întâlniri transnaționale din cadrul proiectului internațional Erasmus+ ”Stop learning gaps due to digital skills !”

Pentru o perioadă de trei zile, între 29 și 31 martie 2023,   Școala Gimnazială ”Iustin Pîrvu” Poiana Teiului a fost gazda primei întâlniri transnaționale din cadrul proiectului internațional Erasmus+ ”Stop learning gaps due  to digital skills !”(SLEGS), în calitate de coordonator.

Șase profesori străni din trei țări au participat la activități variate pe tema reducerii decalajelor în învățare cauzate de lipsa competențelor digitale, au intrat în contact cu cultura românească (dezvăluită de către elevii școlii gazdă prin spectacole artistice, prezentarea portului popular și a tradițiilor) și au vizitat câteva dintre cele mai deosebite obiective turistice ale județului Neamț. Profesorii școlii  primitoare au vrut să se asigure că experiența musafirilor va fi una cu un impact puternic și au organizat, pentru partenerii din A sim’in Nesli Imam Hatip Ortaokulu Turcia, İstanbul, S U „Hristo Botev” Bulgaria, Бургас (Burgas), Sungurlare și O OU Petar Pop Arsov Macedonia de Nord Скопски , Skopie, o mobilitate din care fiecare a rămas cu amintiri de neuitat.

Dincolo de aspectele legate de tema principală a parteneriatului, s-au putut observa reacțiile și entuziasmul elevilor la  cunoașterea profesorilor străini, cărora le-au adresat întrebări. Urmează ca pe parcursul desfășurării proiectului să aibă loc schimbul de experiență și colaborarea  directă atât între cadrele didactice dintre cele patru școli, dar și între elevii acestora, fiecare categorie beneficiind de activități de formare și învățare pentru îmbunătățirea competențelor digitale cu scopul creșterii calității actului educațional, a motivației școlare și profesionale și a rezultatelor învățării.

În cadrul întâlnirii a avut loc și concursul pentru stabilirea logo-ului proiectului, la care au participat câte cinci logo-uri din fiecare țară  care au trecut printr-o preselecție la nivelul școlii de proveniență). Tot acum s-a stabilit perioada în care va avea loc următoarea mobilitate, cea din Bulgaria, cât și responsabilitățile fiecărui partener până la acea dată. Proiectul are un plan de implementare detaliat, dar și niște reguli de cooperare agreate de părți, astfel încât să își atingă obiectivele în proporție de 100%.

Echipa de proiect de la nivelul școlii coordonatoare a fost apreciată pentru seriozitate, munca în echipă , cooperare și comunicare dar, mai ales, pentru activitățile de calitate care au alcătuit programul celor trei zile. Directorul școlii din Sungurlare, domnul Nikolay Rusev, profesor de informatică  și TIC, și-a exprimat în mod direct admirația: ”Țin să apreciez atenția acordată detaliilor, implicarea echipei, coordonarea profesorilor. Fiecare zi a avut un program pregătit cu multă atenție și meticulozitate. A fost super! Mi-aș dori ca la următoarea mobilitate să mă ridic și eu la acest nivel la care a fost mobilitatea din România!”

La rândul lor, profesorii din Turcia și din Macedonia de Nord și-au manifestat dorința de a răspunde, cu aceeași ospitalitate, în cadrul activităților ce vor avea parte în școlile lor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate