Școlile din Zănești, modernizate cu fonduri europene. “A investi în educație înseamnă a investi în viitor”- Adrian Păduraru, vicepreședinte CJ Neamț (FOTO/VIDEO)

La Zănești, județul Neamț, s-au finalizat proiectele cu fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea celor două școli din comună. Localitatea beneficiază acum și de o sală de sport modernă. Investițiile realizate de primarul Ioan Filip și echipa sa au fost susținute din fonduri europene, proiectele însumând o valoare totală de peste 3 milioane de euro.

Este vorba despre patru clădiri, unde vor învăța elevii acestei localități nemțene: Școala Nr. 1 cu două corpuri, plus sala de sport și Școala Nr. 2 cu un corp de clădire. De asemenea, fiecare unitate școlară are acum și un teren modern de sport, în aer liber.

Primarul Ioan Filip, Zănești

Luni, 8 ianuarie, a avut loc inaugurarea acestor obiective de investiții, la care au participat copii, părinți, membri ai comunității din Zănești și oameni din administrația publică locală și județeană.

„Am început acest an cu dreptul. Ne-am adunat astăzi aici pentru a face sfințirea celor 4 obiective. Mulțumesc domnului prefect, domnului vicepreședinte al CJ Neamț, mulțumesc tuturor celor care sunteți prezenți aici.”, a declarat primarul comunei Zănești, Ioan Filip.

Adrian Păduraru, vicepreședinte CJ Neamț

„Mă bucur mult că suntem astăzi cu toții împreună în acest moment important pentru comunitate. Am un sentiment de împlinire pentru că este momentul de început al unei noi călătorii educaționale, care va defini viitorul acestei comune.

A investi în educație înseamnă a investi în viitor. Cu multă perseverență și cu multă muncă se poate implementa un proiect și de aceea vreau să îl felicit pe domnul primar și pe echipa dumnealui pentru numeroasele proiecte implementate aici pentru comunitate. Vreau să îi doresc mult succes în continuare în tot ceea și-a propus să facă.

Să dea Dumnezeu să fie într-un ceas bun. De aceea, permiteți-mi să vă adresez cele mai frumoase urări de mulți ani binecuvântați, frumoși și trainici în toate cele bune.”, a declarat vicepreședintele CJ Neamț, Adrian Păduraru.

Ioan Filip este colegul meu, primarul comunei Zănești. Două școli a modernizat și dotat recent, la standarde europene. A ridicat și o sală de sport. S-a muncit mult, știu ce înseamnă.

Astăzi, a inaugurat toate aceste obiective. Vedeți în poze, au prins culoare și o nouă viață. Vă felicit, domnule primar! Cinste și echipei care v-a sprijinit în accesarea și buna implementare a acestor proiecte cu fonduri europene de peste 3 milioane de euro.”, a declarat Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț și președintele PSD Neamț.

*Informații suplimentare despre investițiile în educație la Zănești:

Proiectul care a presupus reabilitarea, modernizarea, extindere și dotarea Școlii nr. 1 din comuna Zănești (unde învață peste 150 de elevi), proiect finanțat prin POR – Programul Operațional Regional 2014 – 2020, a avut o investiție de 6.6 milioane de lei. Clădirile C1 și C3 din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 au fost reabilitate, modernizate, extinse și dotate. Totodată, s-a demolat clădirea C4, care nu mai era una sigură, s-au amenajat curtea școlii, parcarea și un teren de sport.

Proiectul Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Școlii Gimnaziale nr. 2, comuna Zănești, județul Neamț a fost implementat de Primăria Zănești prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020. A avut o valoare totală de 4.4 milioane de lei. La această școală, unde învață peste 120 de copii, s-a reabilitat, modernizat, extins și dotat clădirea C1 și s-a demolat clădirea C3, care nu corespundea exigențelor de rezistență la foc și de protecție în caz de incendiu și siguranță în exploatare. De asemenea, au fost amenajate curtea exterioară, parcarea și un teren de sport cu placă de beton și gazon sintetic.

Sala de sport a presupus o investiție de 4.4 milioane de lei.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate