Se CAUTĂ un NUME pentru puiul de ZIMBRU din Parcul Natural Vânători-Neamț

Veste minunată din Ținutul Zimbrului: aveți ocazia de a fi naș de botez pentru un pui de zimbru- mamiferul legendar (re)devenit mândria pădurilor din Neamț.

Tot ce trebuie să faceți e să găsiți cel mai potrivit nume pentru mezinul familiei de zimbri.

Anul 2022 are o conotație specială pentru noi, deoarece se împlinesc 10 ani de la prima punere în libertate a zimbrului din România.

Prin urmare vă rugăm a ne fi alături, propunând un nume inspirat pentru puiul mascul fătat în primăvara acestui an, în țarcul de aclimatizare„, transmit reprezentanții Administrației Parcului Natural Vânători Neamț.

Regula concursului este ca numele propus să înceapă cu particula “Ro”și să fie diferit față de numele propuse în anii anteriori. Pentru a vă înscrie în competiție trebuie să accesați link-ul: https://pollunit.com/polls/ecy-_yjbzefe9i5stwpp3a și să urmați următorii pași:

1-accesati link-ul,

2-Click Add idea,

3- Idea (nume propus),

4-Descriere (nu trebuie trecut nimic),

5-Author-(numele dvs) ,

6- Save,

7-Go back ( vezi numele propuse si apesi ✅ pentru a vota numele câștigător.

Termenul limită pentru a propune un nume de zimbru si pentru a vota este 9 august.

Stați pe gânduri și lăsați inspirația să găsească un nume demn de legendarul mamifer.

Propunerea cu cele mai multe voturi va fi premiată în cadrul evenimentului Ziua Zimbrului – Ziua Parcului Natural Vânători Neamț editia 2022.

Anual, din 2011 încoace, Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, organizează concursul „Se caută un nume„, în vederea găsirii celor mai potrivite nume pentru zimbrișorii nou veniți pe lume. Cu sprijinul publicului, au fost ”botezați” până în prezent 12 viței: 7 masculi (Românașul, Rovin, Robur, Romașcan, Ronică, Rovan și Roborn) și 5 femele (Rozana, Rolinne, Roemi, Roltea și Rovidenia).

Concursul este realizat în cadrul proiectului „Zimbrul – zece ani de libertate” (SVA-05-2022), finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România în cadrul Programului Spații Verzi, Componenta Arii Naturale Protejate, sesiunea 2022.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate