Se dublează norma de hrană pentru pacienții din spitale

Marcel Ciolacu a anunțat astăzi pe facebook că valoarea normei de hrană pentru pacienții din spitale se va dubla, deci va crește de la 11 lei la 22 de lei. Aceeași valoare va fi acordată și pentru masa copiilor din centrele de plasament. De la 16 lei, valoarea va crește tot la 22 de lei.

Este o măsură de bun-simț, având în vedere contextul economic, pe care o vom adopta foarte repede în Parlament. În guvernarea PSD am deschis din nou spitalele pentru pacienții cronici, dar era nevoie și de îmbunătățirea urgentă a hranei pe care oamenii o primesc pe perioada internării. Toate celelalte norme speciale de hrană, cum sunt cele pentru bolnavii care trebuie să urmeze un anumit regim în funcție de boală, se vor dubla în mod corespunzător.

a spus Marcel Ciolacu.

Această măsură vine după o amplă dezbatere, în special pe rețelele de socializare, unde pacienții, dar și managerii spitalelor au avertizat că suma de 11 lei alocată este insuficientă, în condiţiile în care toate alimentele s-au scumpit.

Noi solicităm de mulți ani această modificare a valorii normei de hrană care s-a dovedit a fi încă dinainte de criza economică în care ne aflăm mult prea mică. Nici 22 de lei nu pare a fi o sumă extraordinară, dar e mai bine decât nimic. Copiii, bolnavii, lehuzele au nevoie de mâncare suficientă și de calitate.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate