Se modernizează peste 6 km din rețeaua de gaze din Piatra-Neamț. În unele zone, circulația este restricționată

  • Delgaz Grid modernizează peste 6 kilometri din rețeaua stradală de gaze naturale din Piatra-Neamț
  • Pentru a face posibilă realizarea lucrărilor, circulaţia este restricționată;

Delgaz Grid derulează, în această perioadă, pe b-dul Decebal din municipiul Piatra-Neamț, unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii de modernizare a sistemului de distribuție ale companiei, cu o valoare de peste 6 milioane de lei.

Proiectul presupune lucrări complexe de înlocuire a conductelor stradale de gaze naturale şi a 70 de branşamente, pe o lungime totală de peste 6 kilometri, pe bd. Decebal și străzile Mihail Sadoveanu, Traian și Liliacului.

Investiţia are ca scop creșterea siguranței în alimentarea cu gaze naturale și îmbunătățirea serviciului de distribuție pentru locuitorii din Piatra Neamț și are durata de execuție de opt luni, cu termen de finalizare anul 2023. În acest an lucrările se vor desfășura pe bd. Decebal, unde vor fi înlocuiți peste 4 kilometri de conducte și branșamente de gaze naturale.

Pentru a face posibilă realizarea acestui proiect, este necesară restricționarea circulaţiei rutiere în zona lucrărilor, pe o lungime cuprinsă între 50 şi 200 de metri, în funcţie de tronsonul la care se lucrează. Lucrările vor fi executate în timpul zilei, până seara, dar vor fi situații când se va interveni și pe timpul nopții.

Delgaz Grid colaborează cu autorităţile locale şi depune toate eforturile pentru a reduce la minimum disconfortul generat de aceste lucrări de investiţii. Compania le cere scuze tuturor celor afectați și le mulțumește pentru înțelegerea și sprijinul acordat în vederea realizării acestui proiect important pentru municipiul Piatra Neamț.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate