Se toarnă asfalt la Făurei – Climești pe DJ157

Condițiile meteorologice favorabile din ultimele zile permit efectuarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere, în cadrul proiectului Axei Strategice 3. Printre punctele de lucru se află și cel din zona Climești – Făurei, de pe drumul județean DJ 157, unde se modernizează un segment cu o lungime de 6 km.

Până acum au fost executate lucrările de supralărgire a căii de rulare și a fost turnat asfaltul în casetele de pe margine. În continuare se toarnă primul strat de mixtura asfaltică.
În paralel, la Trifești se lucrează la structura drumului, realizându-se șanțurile betonate și turnarea stratului de binder pe primii 8 km din acest sector de drum
“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Proiectul „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“ se realizează pe trei tronsoane, lucrările fiind executate de către constructori diferiți. Primul tronson este Piatra-Neamț – Horia, al doilea este între Horia – Ion Creangă și ultimul leagă localitățile Ion Creangă – Icușești – limita cu județul Bacău.

Valoarea totală a lucrărilor din cadrul Axei Strategice Rutiere 3, prin care se vor moderniza cei 70 de kilometri din cadrul acestui proiect este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene.
În cadrul proiectului sunt incluse lucrări pentru 104 poduri și podețe, 18 km de șanțuri betonate, 105 drumuri laterale ce vor fi amenajate pentru accesul la acest drum județean, 2,5 km rigole pentru scurgerea apei.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate